Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitel (41) obviněný z kanibalismu stanul před soudem: Měl zabít a sníst muže, kterého potkal na seznamce

(ilustrační foto) Učitel (41) obviněný z kanibalismu stanul před soudem: Měl zabít a sníst část těla montéra, kterého potkal přes seznamku.
(ilustrační foto) Učitel (41) obviněný z kanibalismu stanul před soudem: Měl zabít a sníst část těla montéra, kterého potkal přes seznamku.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
10. srpna 2021
18:58

Před zemským soudem v Berlíně v úterý stanul učitel, který podle obžaloby zabil jiného muže a pak snědl část jeho těla. Prokuratura jej viní ze sexuálně motivované vraždy s kanibalistickým pozadím, informovala agentura DPA.

Státní zastupitelství uvedlo, že 41letý Němec loni v září zabil v bytě v berlínské čtvrti Pankow 43letého německého montéra, s nímž se nedlouho předtím seznámil na internetové seznamce. Chybějí přitom jakékoliv náznaky toho, že oběť s usmrcením souhlasila, tvrdí prokuratura.

Korpulentní obviněný, jehož jméno DPA nezveřejnila, se rozhodl nevypovídat, sdělili jeho obhájci. Při zahájení procesu v soudní síni celou dobu mlčel.

Žalobce Martin Glage vyjádřil přesvědčení, že motivem činu byl kanibalismus a touha dosáhnout sexuálního uspokojení. Muž si podle něj dopředu vyhledával detailní informace na takzvaných kanibalistických fórech. Zajímal se například o to, „jak se zabije člověk a jak se následně pojídá“ a rovněž jak nejlépe vraždu zamaskovat.

Na stopu muže přišli kriminalisté poté, co zhruba měsíc po vraždě našli náhodní kolemjdoucí kusy kostí, u kterých se později ukázalo, že patří pohřešovanému 43letému muži. Obviněný byl zatčen v listopadu, když se při domovní prohlídce našly „nástroje na řezání mrtvol a chladicí zařízení“ a kromě toho i „mnoho krve oběti“.

Nalezeno bylo nakonec téměř celé tělo. „Bylo vidět, že mrtvola byla rozřezána a byly odstraněny některé části těla, které stále chybějí,“ řekl státní zástupce první den procesu. Obviněný učitel matematiky a chemie podle něj použil sdílené auto, aby části těla rozvezl na více míst.

Vražda připomíná případ takzvaného kanibala z Rotenburgu, který zabil a snědl svého známého a byl za to odsouzen na doživotí. Armin Meiwes se v březnu 2001 přes internet seznámil s berlínským inženýrem Berndem Brandesem, když hledal někoho, kdo se chce nechat zabít a sníst. Oběť za ním přijela, Meiwes ji opil a omámil prášky a nejprve jí odňal genitálie, které potom společně pojídali. Když druhý muž po ztrátě krve upadl do bezvědomí, Meiwes ho podřízl a postupně snědl asi 20 kilogramů jeho masa. Svůj čin si Meiwes natáčel na video.

VIDEO: Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video  Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých.  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání