Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ostatky hledané turistky Esther (†37) našel její přítel: Vedle těla leželo i vybavení

Autor: ran - 
14. srpna 2021
07:54

Po usilovném pátrání nalezl nešťastný přítel Esther Dingleyové (†37) i její tělo. Objevil ho nedaleko místa, kde pátrací četa v červenci našla Estheřinu lebku. Hned vedle těla leželo její vybavení, které si na sólo túru vzala.

Vášnivá turistka a cyklistka Esther Dingleyová (†37) byla od listopadu 2020 nezvěstná, když se vydala sama na výpravu do Pyrenejí na španělsko-francouzském pomezí. Absolventka Oxfordské univerzity byla naposledy spatřena 22. listopadu. Tehdy byla ve spojení přes videohovor se svým přítelem Danem Colegatem. Od té doby se po ní slehla zem.

V červenci 2021 se našla za pomoci pátracích čet a dronů její lebka. Že se jedná o ztracenou Esther, se potvrdilo na základě porovnání zubních záznamů a vzorku DNA, který poskytla zdrcená maminka Ria. Policisté zahájili vyšetřování pro podezření z trestného činu, které doposud probíhá. Protože se našla jen lebka, ale zbytek těla ani vybavení nikde, panovalo podezření, že ženě někdo úmyslně ublížil.

Jelikož ale Dan našel v pondělí 9. srpna zbytek těla i veškeré vybavení, zdá se nyní, že Esther zahynula spíše nešťastnou náhodou než cizím zaviněním. Skutečnost, že se lebka nacházela jinde než vše ostatní, se vysvětluje tím, že hlavu zřejmě přenesla divá zvěř o kus dál. Policie ale prozatím násilnou smrt oficiálně nevyloučila.

Vyšetřovatelé poskytují pozůstalé rodině velkou podporu. „Pozůstalí jsou obrovsky vděční za to, jak se policejní složky snaží vnést do tohoto případu co nejvíce světla a rozklíčovat přesné okolnosti Estheřiny smrti,“ uvedla britská neziskovka LBT Global charity, která se stará o pozůstalé násilných trestných činů.

Esther se s Danem seznámila při vysokoškolských studiích, vydávali se spolu často na výlety, před šesti lety pak v karavanu procestovali Evropu.

snehulak ( 16. srpna 2021 17:22 )

Ve většině případů vědí jen manžel a přítel, kde ostatky leží.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání