Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čelní srážka dvou aut v Opavě: Tři zranění včetně mladé dívky (16)

Autor: ČTK, VaB - 
1. srpna 2021
12:42

Tři lidé se v noci na neděli těžce zranili při dopravní nehodě v Opavě. Všechny osoby museli hasiči z vozidel vyprošťovat. Osobní auto se po smyku čelně srazilo s protijedoucím vozem. Silnice byla kvůli nehodě čtyři hodiny uzavřena a policisté odkláněli dopravu.

Nehoda se stala zhruba dvacet minut po 23:00. Třiatřicetiletý muž jel osobním automobilem ve směru od Opavy na obec Branka u Opavy, přičemž z doposud přesně nezjištěných příčin dostal smyk. Přejel do levého jízdního pruhu a pravou boční částí vozu se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem, které řídil dvacetiletý muž. „V tomto automobilu cestovala na předním sedadle spolujezdkyně, šestnáctiletá dívka,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský.

Tři lidé po střetu utrpěli těžká zranění. Třiatřicetiletý muž byl převezen do Městské nemocnice Ostrava a dvacetiletý muž a šestnáctiletá dívka byli transportováni do Fakultní nemocnice Ostrava. „S ohledem na zdravotní stav obou řidičů u nich policisté neprovedli orientační dechové zkoušky a byly nařízeny odběry krve ke zjištění, zda v době jízdy nebyli pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek,“ dodal Černohorský.

Podle mluvčího záchranné služby Lukáše Humpla byl na tom nejhůře dvacetiletý mladík, který byl v bezvědomí a v ohrožení života. „Lékař u něj při prvotním vyšetření zjistil těžké zranění obou dolních končetin a hrudníku. Posádky zajistily dva žilní vstupy pro podávání léků, následně také dýchací cesty pacienta a přístrojem řízenou ventilaci,“ uvedl Humpl. Muže do nemocnice transportoval vrtulník. Dívka utrpěla poranění nohy, ruky, hlavy a hrudníku. „Také její stav byl vážný. Třiatřicetiletého muže zajistili záchranáři krčním límcem a pomocí vyprošťovacího rámu přemístili do sanitního vozidla. Ošetřen byl s poraněním hlavy a hrudníku,“ doplnil Humpl.

Mluvčí hasičů Lukáš Popp doplnil, že hasiči po příjezdu na místo střetu museli zajistit vozidla proti požáru a poskytnout předlékařskou pomoc všem osobám. Po dokončení záchranných a likvidačních prací hasiči ještě uklízeli komunikaci před jejím zprovozněním.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání