Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Otec vběhl do hořícího domu pro dcerky (18 měs.): Skončil s vážnými popáleninami

Autor: jel - 
30. července 2021
18:19

Ray Lucas (23) z Michiganu v USA má se svou přítelkyní Shi'Ann Brownová (23) 18měsíční dvojčata. V pátek 16. července se rodiče vrátili domů a zjistili, že jejich dům je v plamenech a dcerky jsou stále uvnitř! Táta bez váhání vběhl do ohnivého pekla. Skončil s vážnými popáleninami, ale děti zachránil.

Osudný večer si rodiče vyrazili na schůzku a děti jim hlídali příbuzní. Bohužel došlo k požáru nejspíše způsobeným závadou elektrických rozvodů. Některým členům rodiny se podařilo dostat ven, malá dvojčátka však měla pokoj ve sklepě a zůstala v něm. Když se Ray a Shi'Ann vrátili spatřili svůj dům v plamenech. 

„Dům byl zahalen kouřem. Viděl jsem, jak moje matka a moje neteř stojí u dveří a panikaří,“ popsal strašnou událost pan Lucas pro místní média. „Jediné, na co jsem myslel, bylo, že musím své děti dostat ven. Uvnitř jsem neviděl ani vlastní ruce před obličejem, šel jsem jen po paměti,“ dodal.

Statečnému otci se povedlo dostat dcerky ven, utrpěl však vážná zranění. Kromě popálenin 2. a 3. stupně také intoxikaci kouřem a na několik dní oslepl. To, že opět vidí, je prý podle lékařů zázrak. „Jsem popálený, ale hlavně, že jsme všichni živí,“ sdělil.

Rodina však přišla o střechu nad hlavou, požár jejich dům kompletně zničil. Navíc se tatínek kvůli zraněním nebude moci nějakou dobu vrátit do práce. Blízcí rodiny proto pro ně na stránce GoFundMe založili finanční sbírku. Kromě toho prosí i o materiální pomoc jako například o oblečení a plenky pro malé holčičky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání