Dětství měl slovenský humorista prodchnuté dramaty. Nejenže vyrůstal během druhé světové války, ale jeho dospívání poznamenalo i nevyjasněné úmrtí vlastního táty. Ale popořádku...

Odvržený mámou

V době, kdy to nebylo vůbec běžné, se Milanovi rodiče rozvedli. Bylo mu teprve deset. Otec byl samotář a kvartální alkoholik, matka milovala společnost a vyměnila ho za bohatého stavitele. Jenže ten po komunistickém převratu o všechno přišel a z vily ho i s celou rodinou vystěhovali do garsonky. Matka se tak po rozvodu svého syna vzdala! Malý Milánek dlouho bydlel s otcem a později i jeho novou ženou. Ani tady ale nenašel klidný přístav – poté, co manželům zemřelo miminko, zůstal Lasicův otec sám a pil ještě víc.

Beze stopy

„Jednoho dne, vlastně večera, ho našli na ulici mrtvého s rozbitou hlavou. Klíče od jeho bytu byly v zámku zevnitř, dveře byly pootevřené. Nikdy se to nevysvětlilo,“ popsal až po letech herec své dceři Haně (40), když ho zpovídala do knihy Všechno o mém otci, která vyšla v roce 2015. „Otcova smrt byla záhada. Kdo ví, jak to bylo, já jsem nepřišel na žádnou stopu, nepřihlásil se žádný svědek...“ povzdechl si Lasica. Rodina měla jasno: „Strýc Paľko tehdy řekl, že vždycky tušil, že otce jednou zabijou...“

Propil jmění...

Rok nebo dva před svou smrtí otec ukazoval Milanovi, že má na vkladní knížce 100 tisíc korun, což v té době stačilo na dva žigulíky, tři wartburgy anebo půlku vily. „Po té události jsem knížku nenašel, ani v bance mi nedokázali nic povědět. Otec ty peníze asi propil, měl takové kamarády, co ho vyžírali, nechávali za sebe platit. Myslím si, že otec byl nešťastný člověk,“ uzavřel Lasica svou třináctou komnatu.

VIDEO: Poslední poklona Milana Lasicy (†81): Video z posledních vteřin před smrtí

Video
Video se připravuje ...

Poslední poklona Milana Lasicy (†81): Video z posledních vteřin před smrtí Pluska.sk

Matka mu kradla peníze

Milana si mohla vzít k sobě máma, až když se narodila jeho nevlastní sestra Veronika a rodina získala větší byt. O luxusu ale nemohla být ani řeč. „Když jsem začal trochu vydělávat, půjčoval jsem matce peníze, ale někdy si je brala sama z mojí skrýše v knihovně a to mě rozčilovalo,“ svěřil Lasica své dceři.

Fotogalerie
25 fotografií