„Rodina se rozhodla tak, že se to má konat v absolutně nejužším kruhu, a to je třeba respektovat,“ řekl Danišovič. Zatím ale není známo, kdy se pohřeb uskuteční. Dříve se v médiích objevila informace, že rodině zesnulého umělce vláda nabídne možnost státního pohřbu, ale že podoba posledního rozloučení se zesnulým je na rozhodnutí pozůstalých.

„Protokol úřadu vlády bude kontaktovat rodinu a nabídne jí nějaké možnosti, například čestnou stráž, kondolenční knihu, vyvěšení černé vlajky a podobně,“ řekla šéfka poslaneckého klubu koaliční strany Svoboda a solidarita (SaS) Anna Zemanová po pondělním jednání koaliční rady. Právě SaS avizovala, že vládním partnerům navrhne vyhlášení státního smutku.

Milan Lasica byl přes 40 let ženatý s herečkou a později diplomatkou Magdou Vášáryovou, s níž měl dvě dcery - Hanu a Žofii. Lasica zemřel v neděli ve věku 81 let, zkolaboval při vystoupení s orchestrem v bratislavském divadle Štúdio L+S, které založil. Lasicův význam ale svět divadla a filmu přesahoval, jak to ukázala i vyjádření nejvyšších státních představitelů a nekrology v tisku. V pondělí se na sociálních sítích objevila petice za uspořádání státního pohřbu Lasicovi.

VIDEO: Černý víkend českého showbyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema

Video
Video se připravuje ...

Černý víkend českého showbyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
38 fotografií