„Byla to náhlá porucha srdečního rytmu. Byl jsem tam a poskytoval jsem první pomoc s kolegy, než přijela záchranka. Dozpíval písničku Já jsem optimista v dobré formě, byla klaněčka asi dvakrát a najednou se pomalu sesunul k zemi. Párkrát se vrátil a hýbal očima, ale nezvládl to. Bohužel, je to pravda, “ řekl Denníku N jeden z diváků.

I přes toto svědectví však na smrt Lasici zaměřili pozornost odpůrci očkování proti covidu. „Během koncertu prý vtipně poznamenal - očkován jsem, žádné vedlejší účinky to nemá,“ napsala herečka Silvia Šuvadová na sociální síť jen krátce po tragické události a právě tato informace se začala šířit jako lavina.

Je pochopitelné, že Magdě Vašáryové a jejich rodině se takové tvrzení vůbec nelíbí a nelíbí se ani slovenské vládě. Ministerstvo zdravotnictví SR vyzývá odpůrce očkování, aby nezneužívali smrt Milana Lasici. Patolog Michal Palkovič, ředitel sekce soudního lékařství a patologické akademie, uvedl, že jakoukoliv souvislost s očkováním můžeme jednoznačně vyloučit. „Tento případ jsme přezkoumali a jakoukoliv souvislost s očkováním můžeme jednoznačně vyloučit. Pan Lasica byl očkován 3. února. Se souhlasem jeho nejbližší rodiny můžeme zveřejnit, že byl dlouhodobě léčený kvůli problémům se srdcem a zemřel na jevišti z důvodu selhání srdce,“ uvedlo Ministerstvo zdravotnictví SR na sociální síti.

Milan Lasica zemřel při závěrečné děkovačce po koncert Hot Serenaders ve Studiu L+S jen krátce po té, co dozpíval píseň Já jsem optimista. Skácel se k zemi a bohužel už se ho nepovedlo oživit.

Video: Poslední poklona Milana Lasicy (†81): Video z posledních vteřin před smrtí

Video
Video se připravuje ...

Poslední poklona Milana Lasicy (†81): Video z posledních vteřin před smrtí Pluska.sk

Fotogalerie
32 fotografií