Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policejní akce odhalila nešvary ve Zlíně: Chlapec (16) namol i zloděj na útěku

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
20. července 2021
14:25

Policejní akce v centru Zlína odhalila zloděje nebo 4 podnapilé mladistvé. Nejvíc nadýchal šestnáctiletý hoch

 více jak dvě promile alkoholu v dechu! Byl předán matce.

Zlínští policisté si připravili preventivní akci. Zaměřili se hlavně na mladistvé, kteří si kupují alkohol. A na jednu takovou partičku záhy narazili.

Na operaci se podíleli policisté, celníci, strážníci a hygienici. Při kontrole tamního nádraží, dvou parků a tří restaurací našli čtyři podnapilé mladistvé. „Nejvíce nadýchal šestnáctiletý hoch – 2,54 promile, kterého policisté předali jeho matce. Sociální pracovnice budou s rodinami těchto dětí na základě podnětu od policistů dál pracovat,“ uvedla policistka Monika Kozumplíková. Ve správním řízení může ten, kdo dětem alkohol prodal, čekat citelnou pokutu.

Policisté také osmkrát řešili možnou konzumaci zakázaných nápojů na veřejnosti a tři muže přistihli s drogami. „V průběhu večera narazili policisté na známého zloděje a uživatele drog, na kterého byl Okresním soudem ve Zlíně vydán příkaz k zatčení. Jednatřicetiletého muže dopravili po nočním pobytu v policejní cele následující den k soudu,“ dodala Kozumplíková s tím, že hygienici řešili 19 porušení mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví. Podobná akce nebyla poslední. Za zjištěné přestupky hrozí až několikatisícová pokuta.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání