Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Novodobí Bonnie a Clyde dopadeni! Pár podezřelý z vraždy byl na útěku 3 měsíce

Slovensko-kanadský pár, , kterému se v Kanadě přezdívá „novodobí Bonnie a Clyde“, je tam obviněn z vraždy.
Slovensko-kanadský pár, , kterému se v Kanadě přezdívá „novodobí Bonnie a Clyde“, je tam obviněn z vraždy.  (Autor: Policie)
Autor: ČTK - 
19. června 2021
12:08

Maďarská policie dopadla pár, jemuž kanadský tisk přezdívá novodobí Bonnie a Clyde. Dvojice, která je v Kanadě obviněna z vraždy osmatřicetiletého muže, byla na útěku tři měsíce.

Bezpečnostní složky zadržely Slováka Olivera K. a jeho partnerku Yun „Lucy“ L. L. v sobotu 12. června v Budapešti, nyní policie snímky z jejich zatčení zveřejnila. Napsal to web deníku New York Post (NYP) a další média.

Kanaďanka (25) a její slovenský přítel (28) jsou obviněni, že v únoru zastřelili v kanadském Ontariu Tylera Pratta (†38) a pokusili se zavraždit i jeho partnerku (26), kterou těžce zranili. Při útoku navíc přišla o nenarozené dítě.

Motiv činu zůstává neznámý. Kanadská policie pár obvinila z vraždy prvního stupně a pokusu o vraždu, v březnu na ně vydala zatykač.

Dvojice z Kanady uprchla během 24 hodin po činu a do maďarské metropole se podle listu Daily Mail dostala přes Českou republiku a Slovensko.

Yun, která je podle NYP dcerou vlivné torontské podnikatelky, pochází z trojčat a je podle médií známá tím, že publikuje na sociálních sítích fotky se svými sestrami.

Z bohaté rodiny pochází podle maďarského serveru Daily News Hungary i Karafa, který podle tohoto webu v Kanadě v devatenácti letech způsobil pod vlivem alkoholu smrtelnou dopravní nehodu. Za to mu soud vyměřil pětiletý trest vězení.

List The Toronto Sun uvedl, že Yun se nebrání extradici a maďarské úřady ji proto zřejmě brzy vydají do Kanady. Karafa se naopak chce podle listu extradici bránit.

sorgedoktor ( 19. června 2021 14:05 )

Mohli by to opravit...Podobne incidenty tam vrhaji ujrcite spatne svetlo na emigranty...

Amy6 ( 19. června 2021 13:01 )

Nějak vám to utajení identity nevyšlo. Napřed píšete Oliver K. a pak dole je to už Karafa

Renata Amadi ( 19. června 2021 12:49 )

Takže zase dva zhyckani rozmazleni spratci. Snad trest nebude jen symbolický

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání