Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Student vyskočil ze čtvrtého patra školy v Budějovicích: Policie hovoří o sebevraždě!

Školák vyskočil z okna Budějovické školy - ilustrační foto
Školák vyskočil z okna Budějovické školy - ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: rix - 
16. června 2021
14:41

Ve středu ráno vyskočil jeden ze studentů školy v Českých Budějovicích z okna. Podle policie se pravděpodobně jednalo o sebevraždu. Mladíkovi po pádu z okna již nebylo i přes zásah odborníků pomoci a svým zraněním podlehl.

„Mladý muž vypadl z okna a se zraněními ho odvezla záchranka. Další podrobnosti s ohledem na okolnosti k případu nebudeme poskytovat,“ uvedla pro Deník policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová, s tím že šlo patrně o sebevraždu. 

Mladík vyskočil z okna ve čtvrtém patře Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické. Její ředitel Jaroslav Koreš se k případu nechtěl vyjadřovat. Podle něj šlo o nešťastnou náhodu. 

„Osobně jsme ho neznali, takže nevíme, jestli měl osobní problémy,“ řekl na adresu mrtvého žáka třetího ročníku jeden ze školáků. Chlapec měl vyskočit z okna v brzkých ranních hodinách, měl mít nultou hodinu.

„Muž utrpěl mnohočetná poranění a během poskytování přednemocniční neodkladné péče u něj začaly selhávat základní životní funkce. Záchranáři vynaložili veškeré resuscitační úsilí. V kritickém stavu byl pacient transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Českých Budějovicích, kde následně svým vážným zraněním podlehl,“ dodala mluvčí jihočeské záchranky Zuzana Fajtllová. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

 

copyrd ( 18. června 2021 10:14 )

myslím, že je to i dost špatná vizitka té školy

Arany ( 16. června 2021 21:37 )

Svatá pravda!

bullshit ( 16. června 2021 17:42 )

Ty musíš být dobrej vohnout. Nic o tom nevíš ale hlavně že máš kvalitní a zasvěcený názor...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání