Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stavební dělníci v České Lípě zachránili dítě před pádem z okna: Bylo doma samotné, matka musela k lékaři

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:Helena Lacinová)
Autor: jel - 
5. května 2021
14:54

Díky všímavosti stavebních dělníků v České Lípě se povedlo zabránit možné tragédii. Ti totiž postřehli, že dítě se pohybuje na parapetu okna asi ve třímetrové výšce, a informovali městskou policii. Do jejího příjezdu byli navíc připraveni dítě chytit. Ukázalo se, že matka nutně potřebovala na lékařský zákrok a neměla hlídání.

Dělníkům se v jednu chvíli povedlo přemluvit dítě, aby zalezlo zpět dovnitř. Bohužel netrvalo dlouho a bylo zpět na parapetu. Přivolaní strážníci si od všímavých mužů půjčili žebřík. Po něm se jeden z hlídky dostal nahoru, vlezl i s dítětem dovnitř a musel čekat, protože byt byl zavřený a nikdo nebyl doma,“ uvedla na svých stránkách Městská policie Česká Lípa.

Druhý ze strážníků se vydal pro pracovnici OSPOD, ale mezitím se vrátila matka. Ukázalo se, že ji k nešťastné situaci, kdy musela nechat dítě doma samotné, dohnala tíživá situace. 

Potřebovala nutně odejít na půlhodiny na lékařský zákrok. Bohužel však neměla hlídání. Otec byl totiž v práci, příbuzné v okolí nemá a školky byly tou dobou zavřené. Dítě tak musela ponechat doma samotné.

„To se dostalo na okno, otevřelo ho a vylezlo na parapet vyhlížet maminku. Zázemí rodiny a další chování prověří OSPOD, ale podle všeho šlo o ojedinělý s nešťastný případ, který díky všímavosti okolí dopadl dobře,“ uzavřeli strážníci.

Video  Jak dát první pomoc dítěti v bezvědomí?  - Adam Balažovič
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání