Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Opilá matka padala na zem, když si šla pro syna do školy. Dítě jí nedali, nadýchala 2,3 promile

Autor: shp - 
26. ledna 2021
20:29

Vratká chůze, padání na zem i následné obtížné zvedání a neschopnost vydat souvislou větu. Přesně tak vypadala namol opilá matka z Moravské Třebové na Svitavsku, která si přišla do školy vyzvednout svého hendikepovaného syna (10). Toho jí ale kvůli jejímu podroušenému stavu nevydali. Žena poté nadýchala neuvěřitelných 2,3 promile.

Smutný incident se podařilo natočit svědkyni. „Ležela u zábradlí na silnici, trvalo jí tak dvě tři minuty, než se vůbec zvedla,” popsala stav ženy autorka videa pro FTV Prima. Žena se svou opileckou chůzí dopotácela do školy, kde si chtěla vyzvednout svého mentálně postiženého syna.

Ze školy na ni zavolali policii

Toho jí ale kvůli jejímu stavu nevydali. Namísto toho zaměstnanci školy zalarmovali policii. „Na první pohled nebyla schopná s nikým komunikovat, špatně ovládala své pohyby,“ prohlásil velitel moravskotřebovské městské policie Radovan Zobač. Opilectví ženy bude mít dohru.

Jednání ženy je neomluvitelné, a proto bude celý incident následně řešit orgán sociálně právní ochrany dětí (OSPOD),“ dodal mluvčí moravskotřebovské radnice Václav Dokoupil. Chlapce si nakonec vyzvedl dědeček. Podle místních žena často pije alkohol.

Matka prý často pije

Svědkyně uvedla, že matku už v minulosti viděla namol v prodejně potravin v doprovodu svých dvou dětí. „Ano, pije. A dost,“ dodala svědkyně. Sama žena incident nekomentovala. V úterý si pro svého syna do školy přišla v doprovodu svého otce, jeho dědečka.

Video: Proč byste během očkování neměli pít alkohol

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání