Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Při děsivé nehodě zemřelo v mikrobusu 5 dětí: Mladé basketbalistky už domů ze zápasu nepřijedou

Autor: jel - 
1. května 2021
20:16

Hrozivá a tragická hromadná nehoda se stala v pátek odpoledne na jihu evropské části Ruska. Při srážce osobního auta, kamionu a mikrobusu tam zemřelo pět dívek, ne starších než 13 let. Byly to členky juniorského basketbalového týmu a společně se čtyřmi dospělými cestovaly ze sportovního utkání. Dalších minimálně čtrnáct lidí bylo zraněno. Za nehodu zřejmě může vozidlo značky Lada. Řidič kamionu Vitalij popsal, co se na místě vlastně stalo.

Dětský dívčí basketbalový tým a čtyřčlenný doprovod společně cestovali v mikrobusu Mercedes Sprinter z utkání v Čerkesu do Volgogradu.Tragická nehoda se odehrála na 535. kilometru dálnice Astrachaň - Stavropol. Způsobil ji pravděpodobně řidič automobilu značky Lada, který nedovoleně předjížděl a narazil do kamionu, který se následně převrátil na mikrobus vezoucí nešťastné děti. Vedoucí Státní inspekce bezpečnosti provozu na území Stavropol Alexej Safonov uvedl, že příčinou nehody bylo hrubé porušení dopravních předpisů ze strany řidiče vozu Lada.

Při hrůzné události zemřelo pět dětí a bylo zraněno celkem 14 lidí a z toho devět dětí. Jednu dívku, o které se původně myslelo, že je mrtvá, záchranáři dokázali oživit. Celou situaci popsal řidič kamionu Vitalij pro ruskou televizi 360. Prozradil, že auto, které do něj narazilo, vůbec neviděl. Vyřítilo se zpoza mikrobusu zničehonic.

„Objevilo se nejprve jedno auto a potom druhé, první jsem minul, ale druhé prostě nebylo vidět. Narazil do mě a nákladní vůz se stal nekontrolovatelným a začal se převracet,“ popsal Vitalij. Ten také uvedl, že za celou dobu, co jezdí s kamionem, se mu nic podobného nestalo. V té chvíli neměl čas udělat úhybný manévr. Když se náklaďák začal převracet, Vitalij vypadl z kabiny.

„Z počátku jsem nic necítil, pak mě rozbolela klíční kost, krk, koleno i hlava a měl jsem pořezanou ruku,“ dodal řidič s tím, že pravděpodobný viník se při nehodě nezranil, zato řidič mikrobusu byl celý od krve a obvázaný.

Orgány volgogradské oblasti vyhlásily 3. květen dnem smutku za žáky sportovní školy městě Volgograd, kteří zahynuli při nehodě na území Stavropolu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání