Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladík (22) s pistolí v Třebíči zaútočil na řidiče autobusu: Šofér popsal, jak k incidentu došlo

Aktualizováno -
30. dubna 2021
20:10
Autor: rix - 
29. dubna 2021
18:33

Dramatický příběh se ve čtvrtek odehrál v ulicích Třebíče. Konflikt šoféra osobního automobilu a řidiče autobusu se vyhrotil do té míry, že jeden z aktérů na druhého vytáhl pistoli! Potyčku vyřešili až policisté.

„Řidič osobního automobilu při projíždění Třebíčem nedal přednost autobusu. Řidič autobusu poté na osobní vůz zatroubil. To vyvolalo reakci majitele vozu Volkswagen, který vytáhl plynovou pistoli,“ sdělila Blesku mluvčí policie Dana Čírtková.

Tím ale napětí v Třebíči neskončilo. Oba aktéři se poté opět setkali na křižovatce. Řidič autobusu vystoupil a s mladíkem za volantem osobáku si chtěl promluvit. Ten ale zareagoval agresivně a dal druhému šoférovi pěstí do obličeje.

Autobusák ale mladíka složil na zem. „Řidiči MHD se podařilo muže zpacifikovat a podržet ho až do příjezdu policie. Policie řidiče osobního vozu odzbrojila,“ uvedla mluvčí.

Řidič vozu Volkswagen se bude zodpovídat kvůli podezření z trestného činu výtržnictví a vyhrožování. Řidič autobusu utrpěl lehčí zranění v obličeji po úderu pěstí a musel se podrobit ošetření.

Šofér autobusu celou událost popsal pro CNN Prima News. Vše podle něj skutečně odstartovalo nevinné zatroubení. „On začal troubit taky, pak stáhnul okýnko, ukázal mi prostředníček a pak vystrčil zbraň z okýnka,“ uvedl profesionální řidič.

Když na něj pak agresivní mladík na křižovatce zaútočil pěstmi, autobusák využil svých zkušeností s bojovými sporty a soka bez větších problémů zpacifikoval. „Jezdil jsem všude po světě, ale tohle jsem ještě nezažil,“ shrnul nepříjemný zážitek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání