„Lukášovi bylo čerstvých 41 let, pracoval ve velké firmě jako údržbář. Měl tři syny ve věku 8, 11 a 14 let. Společně s manželkou Inkou rekonstruovali starý dům. Přesto si našli čas na sportování, výlety a myslivost, která byla jeho vášní. Byl to skvělý kamarád, který nezkazil žádnou legraci,“ vzpomíná Petra Březinová, která pro jeho ženu a děti založila dobročinnou sbírku. 

„Společně jsme jako velká parta jezdívali na dovolené a podnikali akce pro děti i rodiče. V práci byl oblíbený, dalo se na něj spolehnout,“ popisuje Petra.

Lukáš podle ní nebyl nemocný, dokonce byl oceněn za darování krve! Pak se ale vše otočilo. „Manželka prodělala covid, všichni ostatní byli negativní. Při dalším odběru krve bylo Lukášovi zjištěno, že covid prodělal také, nicméně všichni byli rádi, že to proběhlo bez velkých problémů.

Bohužel se mu jednou večer začalo špatně dýchat a po pár minutách zemřel. Podlehl srdeční embolii způsobené covidem,“ popisuje blízká přítelkyně rodiny.

Jakákoli finanční pomoc přes dárcovskou platformu Donio by rodině, která tu bez táty zůstala, pomohla překonat ty nejtěžší chvíle. Na co konkrétně budou vybrané prostředky využity? „Manželka Lukáše je v současné době na ošetřovném s nejmladším synem, a bohužel i ve výpovědní lhůtě,“ přibližuje paní Petra. Peníze tedy budou použity na výdaje na domácnost, dopravu, nečekané výdaje, financování vzdělávání, koníčků a spoření dětí.

Fotogalerie
5 fotografií

Zeman pro Blesk: O přesunu na vozík, přeočkování Sputnikem i problémech ochranky.

Video
Video se připravuje ...

Zeman pro Blesk: O přesunu na vozík, přeočkování Sputnikem i problémech ochranky Blesk