Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Odsouzený Krejčíř se bojí o život: V cele se dusí dýmem a na záchodě se mu smějí!

Autor: ješ, rc - 
4. května 2021
05:20

Odsouzený český podnikatel Radovan Krejčíř (52) má strach ze smrti. V jihoafrickém vězení, kde je pod maximálním dohledem, se mu prý nedostává dostatečné lékařské péče.

Krejčířova právnička Nastasja Otrebskiová si postěžovala webu Independent Online, že její klient žije v nelidských podmínkách. „Nemůže jít na záchod, aniž by se mu ostatní nesmáli,“ popsala. Podle ní je Krejčíř neustále na samotce, jeho cela je daleko menší, než dovolují minimální standardy, a nemá přístup k pitné vodě.

Zároveň mu je údajně odpírána lékařská péče. Otrebskiková uvádí, že mu je dovoleno navštívit lékaře pouze tehdy, pokud zasáhne soud. „Nedostává se mu lékařského ošetření, když požaduje návštěvu lékaře nebo převoz do nemocnice, tak je to zamítnuto nebo ignorováno,“ uvedla Otrebsiková. „Nedávno byl převezen do nemocnice po mnoha měsících podávání žádostí,“ doplnila s tím, že ale mu byl sdělen výsledek vyšetření až tehdy, kdy s tím šel k soudu. Jeho schůzky s lékařem navíc prý nejsou soukromé, což ho stresuje.

Navíc kvůli neustálému světlu nemůže pořádně spát. Celu má prý umístěnou hned vedle kotle, ze kterého uniká kouř, a vězeň tak má problémy s dýcháním. Úřady ale všechna obvinění označily za nepravdivá. Od útěku Krejčíře z České republiky uplynulo téměř 16 let. Ve vězení je od roku 2013, v roce 2016 byl odsouzen k 35 letům vězení za pokus o vraždu, únos, mučení a obchod s drogami.

VIDEO: Deník predátora. Nepřistupuj na žádný nátlak a vydírání!

Uživatel_5415832 ( 23. července 2021 23:24 )

Všichni jsou chytrý. Přitom mu dokázali jenom krácení daňí a to co u něj našli. Žádné mučení,únos ani vraždu nebo pokus o vraždu mu nedokázali.Ráďo drž se 👍

begonie ( 4. května 2021 14:23 )

bullshit - SOUHLAS

jajanene ( 4. května 2021 11:59 )

Zasloužilý vrah a podvodník by si zasloužil jinou úctu, ale to do Afriky od nás ještě nedoletělo. No jo, doma se mu nelíbilo a zapomněl na přísloví, že všude dobře, doma nejlíp.

bullshit ( 4. května 2021 11:29 )

Tady by mu byl přerušen trest ze zdravotních důvodů jako jednomu povedenému lobbistovi. Je smutné že si na něj došlápli až v Africe. Takový dacan by měl sedět na doživotí doma a makat někde v lomu za přísné ostrahy. To se ale nikdy nestane, darebáci mají tady větší práva než poškození. Tak jen ať tam zůstane stejně jako pašeračka narkotik v Pákistánu.

jajas ( 4. května 2021 06:50 )

Hmmmmm, takový chudáček, béééé! Proč se mu a si na záchodě smějí???????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání