Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Býval členem Krejčířova gangu, teď hlídá majetek Kočnerovi: Kdo je vlastně Ivo Hricík?

Autor: dce, ČTK - 
31. ledna 2020
16:47

Slovenská policie ve čtvrtek uspořádala masivní razii v šestnácti domech a devíti dalších objektech u Kočnera a soudců podezřelých ze spolupráce s mužem viněným z vraždy Jána Kuciaka! Dokonce se zakuklenci objevili i doma u Iva Hricíka - pravomocně odsouzeného člena Krejčířova gangu, který nyní pracuje právě pro Kočnera.

Slovenská policie ve čtvrtek uskutečnila razie v domě a ve firmách Mariána Kočnera, který je ve vazbě a který mimo jiné čelí obžalobě z objednávky předloňské vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. 

Policie sdělila, že její elitní útvar v rámci vyšetřování ekonomické trestné činnosti vykonává 16 domovních prohlídek a razie v dalších devíti objektech. Policejní akce následovala po středečních domovních prohlídkách u několika soudců, kteří jsou podezřelí ze spolupráce s Kočnerem. Kontakty Kočnera s pracovníky justice vyšly najevo loni v létě při vyšetřování Kuciakovy vraždy. Následně bylo několik soudců postaveno mimo službu.

Podle zpravodajského serveru noviny.sk se policisté zastavili i v Banské Bystrici u Iva Hricíka, který Kočnerovi na Slovensku spravuje několik nemovitostí a vystřídal ho na pozici jednatele společnosti Správa a inkaso pohľadávok.

Hricíkovo jméno by mohlo být povědomé i českým čtenářům - byl totiž pravomocně odsouzený na tři roky s pětiletým podmínečným odkladem. Krejčířovi měl spolu s dalšími spolupracovníky zfalšovat koruny a franky v hodnotě cca 188 milionů euro (asi 4 750 000 000 korun).

Kromě Hricíka má Kočnera a Krejčíře spojovat ještě Športhotel v Donovalech. Ten vlastní pravě Marián Kočner a k důležitým setkáním ho podle serveru sme.sk využíval právě Krejčíř - měl zde plánovat podvody, a dokonce se zde prý skrýval před policií. Že ho zde viděl, potvrdil i Hricíkův bratr Radko Nauš, který byl jako člen Krejčířova gangu rovněž stíhán, soud ale od potrestání upustil.

verka1 ( 31. ledna 2020 17:20 )

Slováci jsou dal než Češi. Tak to má byt všechno vyšetřit a zabijáky a objednavate vražd zavřít.
Naši chytraci chtějí zpátky Krejčíře dovést do republiky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání