Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šokující předměty z auta Kočnera: Tohle všechno mu může zavařit!

Autor: rc - 
26. ledna 2020
05:15

Policie se zmocnila automobilu Kia Rio, který měl patřit Mariánu Kočnerovi obžalovanému z objednání vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. V automobilu vyšetřovatelé objevili nejen cenné důkazy a dokumenty, ale také luxusní zboží za miliony, včetně perel a briliantů!

Automobil plný luxusního zboží předal policii podle serveru aktuality.sk bývalý novinář a příslušník Slovenské informační služby Peter Tóth.

Ten řekl před specializovaným soudem v Pezinku, že se s Mariánem Kočnerem znal od roku 1995. O obsahu jeho výpovědi informoval server Novinky.cz. Právě Tótha si prý slovenský podnikatel najal, aby sledoval několik novinářů, mezi nimiž byl i Ján Kuciak. „Sledování novinářů probíhalo od dubna 2017, i když v létě to bylo slabší. Pak přišel podzim a Kočner řekl: 'Pojďme se teď podívat na Jána Kuciaka.' Kočner si mi stěžoval, že Kuciak je vůči němu zaujatý,“ uvedl Tóth podle uvedeného portálu a dodal, že Kuciaka do té doby neznal.

Ovšem poté Slovenskem otřásla vražda Jána Kuciaka a jeho snoubenky, která se stala v jejich domě ve Velké Mači. V tu chvíli se Tóth podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň zalekl a rozhodl se, že s policií začne spolupracovat. Vydal jim černé auto značky Kia Rio, které si u něj Kočner uschoval.

Vyšetřovatelům se tak do rukou dostaly desítky dokumentů ke kauzám týkajících se Kočnera i dalších osob. Kromě nich se v automobilu nacházela celá řada luxusních věcí. Z fotografií uveřejněných serverem Aktuality.sk ve spolupráci s novinářskou organizací OCCRP se v automobilu našly tři luxusní obleky, diamanty, perly, luxusní boty, tašky, kožešiny z činčil a řada dalších pozoruhodných věcí.

Strážci zákona navíc podle serveru Aktuality.sk  zajistili i Kočnerův IPhone luxusní edice Bentley, ve kterém našli zašifrovanou komunikaci přes aplikaci Threema. Podle portálu si Kočner přes aplikaci psal nejen s obžalovanou Alenou Zs., ale také se soudci a politiky.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání