Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Násilný útok na vlastního tátu (57) na Jesenicku: Muži (32) to prý poručil vnitřní hlas

Policejní zásah v Bucharově ulici (9. dubna 2021)
Policejní zásah v Bucharově ulici (9. dubna 2021)  (Autor: Aktu.cz)
Autor: rix - 
16. dubna 2021
15:02

K případu jako z hororového filmu vyjížděli policisté na Jesenicku. Při rodinném sporu tam měl syn začít napadat vlastního otce kovovým nářadím. Policistům řekl, že mu vyhrožují hlasy v hlavě. Pokud by prý otce nezabil, sám by zemřel.

„V pondělí 12. dubna 2021 o půl druhé v noci jsme vyjížděli k fyzické potyčce mezi otcem a synem v obci na Jesenicku. Podle dosavadního zjištění měl dvaatřicetiletý syn v dílně zaútočit na svého sedmapadesátiletého otce. Toho měl několikrát udeřit kovovým nářadím do hlavy,“ uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Otec se posléze dal před svým synem na útěk. Naneštěstí ho potomek dostihl a ve své agresi pokračoval. Mezitím se ale poškozenému muži podařilo dostat před sousední dům, kde rámus vyrušil jednoho ze sousedů. Ten agresora okřikl, což ho vylekalo a dal se na útěk. Policistům se podařilo ho zadržet.

„Obviněný muž kriminalistům vypověděl, že slyšel v hlavě hlasy napovídající mu, aby zabil otce, pokud to neudělá, sám zemře,“ dodal mluvčí policie. Následné testy neprokázaly přítomnost alkoholu nebo drog v krvi agresora.

„Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ upřesnila policie.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Psychoporadna Blesku: Svěřte se, specialisté vám poradí. Psychoporadna Blesku: Svěřte se, specialisté vám poradí. | Blesk.cz

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání