Nouzové tlačítko senior linky, které obvykle pomáhá starším lidem v nesnázích, opět zachraňovalo zdraví, nyní nejspíše i život. Tentokrát však ne důchodci, ale muži v nejlepších letech.

Ten na sebe vzal nůž a před svou maminkou se hrůzným způsobem pokusil o sebevraždu! Žena neváhala a stiskla tlačítko linky, napojené na ostravskou městskou policii.

Silně krvácel

Hlídka strážníků dorazila naštěstí včas. „Muže nalezla v obývacím pokoji ležícího na zemi v tratolišti krve,“ uvedl mluvčí ostravské městské policie Jindřich Machů.

Nešťastník byl pořezaný na zápěstí, krku i hrudníku. „Strážníci mu pomocí tlakových obvazů zastavili krvácení. Na místo si vyžádali příjezd zdravotnické záchranné služby, do doby příjezdu lékaře pak kontrolovali životní funkce muže,“ popsal Machů. Záchranáři si pak muže převzali a odvezli do nemocnice, případ řeší i Policie ČR.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO:Víte, jak byste se zachovali, kdybyste potkali člověka se sebevražednými sklony?

Autor: Blesk