Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šokující nález 11 lebek u Písku: O kus dál se válely pytle plné lidských kostí!

Nejdřív lebky v Písku, teď kosti nedaleko Semic!
Nejdřív lebky v Písku, teď kosti nedaleko Semic!  (Autor: Policie ČR)
Autor: Vlaďka Hradská - 
19. března 2021
18:48

Hororový nález u Písku! Poté, co tam běžkyně v lese našla 11 lidských lebek, našla další žena ve vybydleném domě u Semic pytle plné lidských kostí.

Do opuštěného domu na Písecku okamžitě vyjel tým kriminalistů včetně koronera. „V objektu byly tři igelitové pytle s lidskými kostmi. Jednalo se převážně o kosti dolních a horních končetin. Podle prvního ohledání jde o kosti více lidí, pohřbených před několika desítkami let,“ řekla policistka Kamila Čuřínová Ingrišová. Kosti zřejmě někdo vyjmul ze země už před delší dobou. 

Týden to tajila

Svědkyně o pytlech s kostmi věděla už týden. Nález ale oznámila až poté, co bylo v lokalitě zvané Ptáčkovna v Píseckých horách objeveno 11 lebek. Ty našla orientační běžkyně, která tam trénovala.

Ležely poházené na listí jen pár metrů od sebe. „Lebky nebo jejich části byly různého stáří. Koroner na místě odhadl, že od úmrtí některých mohlo uplynout i 80 let, u nejmladšího nálezu byl odhad 15 let,“ dodala policistka. 

Velká neznámá

Oba nálezy poslali kriminalisté na expertízu. „Nic podobného nepamatujeme. Zatím ani nevíme, jestli lebky a ostatky v pytlích patří k sobě. V této chvíli je vše kolem obou nálezů jedna velká neznámá,“ uvedli policisté.

Zaměstnanci hřbitova: Od nás to určitě není!

Lebky ležely nedaleko píseckého lesního hřbitova, kosti na opačném okraji Píseckých hor. „Z našeho hřbitova to rozhodně není. To je naprosto vyloučeno. Ostatky vůbec neopouštějí brány hřbitova. Na to je zákon. V případě prodeje hrobu je lze po exhumaci zpopelnit nebo uložit do společného hrobu,“ řekl Blesku zaměstnanec lesního hřbitova. Na hřbitově ani neprobíhají žádné stavební či výkopové práce. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání