Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena předstírala rakovinu a 1,3 milionu vybraného na léčbu rozfofrovala za hazard. Skončila v base

Autor: shp - 
14. února 2021
17:55

Lhala, podváděla, vymýšlela si a hrála na city. Prolhaná Nicole Elkabbasová (43) z anglického hrabství Kent předstírala, že má zákeřnou rakovinu vaječníků a umírá. Tvrdila, že jedinou nadějí na její záchranu je experimentální a značně drahá léčba ve Španělsku. Založila si veřejnou sbírku, kde od dobrodinců vybrala přes milion korun. Jenže na její habaďůru se přišlo a lhářka nyní u soudu poznala svůj trest.

Zavřené oči, obličej zkřivený bolestí a patrné vyčerpání. Při pohledu na fotku Nicole se jí mnohým zželelo, protože vypadala nemocná. A nemocná také byla. Jenže foto, kterým citově vydírala dobrodince na internetu, nebylo pořízeno po zákroku souvisejícím s rakovinou. Na nemocničním lůžku se podvodnice ve skutečnosti vzpamatovávala po odstranění žlučníku.

Lhářka a gamblerka 

Dojemný snímek se jí však náramně hodil k tomu, aby přesvědčila více než 600 nebožáků, mezi nimiž byli její přátelé i naprostí cizinci, aby jí přispěli na léčbu fiktivní rakoviny. Nicole si tak přišla podvodem na horentní sumu – v přepočtu cca 1,32 milionu. Peníze pak rozfofrovala za svůj zhýralý styl života. Za dovolené v Itálii a Španělsku, drahé nákupy a gamblerství, uvedl Daily Mail.

Do hazardu podle soudu narvala v přepočtu 1,76 milionu, což je více, než kolik vybrala od důvěřivých lidí, které napálila údajnou rakovinou. „Jste lstivá a manipulativní. Jste urážkou těch, kteří opravdu čelí boji s rakovinou. Svého času jste detailně popsala léčbu, kterou jste měla podstupovat, abyste si udržela ty, které jste lapila do své pavučiny lží,“ uvedl soudce Mark Weekes.

Kolegyně jí rakovinu nevěřila

Nicole, která je single matkou jednoho syna, dříve pracovala jako manažerka. Nejmenovaná byznysmenka, která byla její kolegyní, prohlásila: „Když se objevila výzva ke sbírce na GoFundMe, řekla jsem kamarádce: ‚Nevěřím jí.‘ Nemohla jsem si ale skutečně představit, že by někdo lhal o něčem takovém, zvlášť někdo, kdo má syna. Musí mít opravdu problémy, když udělá něco v takovém měřítku.“

Jo Mappová (50) se s Nicole seznámila ve školce, kam chodili synové obou žen. „Její syn a můj syn byli přátelé. Scházely jsme se na fotbale a tak. Byly jsme chvíli kamarádky. Mohli jste poznat, že má zálibu v šampaňském. Vždy byla upravená. Její syn byl dobře oblečen. Chtěla být známá jako někdo, kdo má konexe,“ prohlásila. Nicole dokonce tvrdila, že má kontakt na komika Sashu Barona Cohena.

Podvodnice byla odsouzena k vězení

Kvůli rakovině už Jo o jednu kamarádku přišla. Rozhodla se proto Nicole pomoci. Dokonce uspořádala několik akcí na pomoc. Nakonec jí předala v přepočtu necelých 60 tisíc korun. Když její lež praskla, byla v šoku. Z podvodu už byla Nicole usvědčena dříve. Nyní ji soud za něj poslal na dva roky a devět měsíců za mříže. Jak asi může nést chování své prolhané matky její syn?

Kateřina překonala zákeřnou nemoc. Moje rakovina měla smysl, říká.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání