Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zdrogovaný řidič (28) se řítil Hostinným a pak ujížděl policii: Nezalekl se ani střelby!

Autor: VaB - 
11. února 2021
15:20

Kolem policistů se hnal vysokou rychlostí. Když ho zastavili a vydali se k němu, začal jim ujíždět. Řidiče nezastavil ani varovný výstřel, nakonec ale sjel ze silnice a pak už ho strážci zákona zadrželi. Prchal kvůli platnému zákazu řízení.

Hlídka dopravních policistů před několika dny měřila rychlost jedoucích vozidel na Trutnovsku. V jednu chvíli kolem nich projela černá škodovka. Její rychlost byla 78 km/h v obci. Rozhodli se proto, že auto zastaví. Na to ale řidič reagoval tak, že ještě zrychlil. 

„Asi po 400 metrech znenadání zastavil na kraji komunikace a z vozu vystoupil spolujezdec. Policisté tedy opustili vůz a chtěli muže zkontrolovat, přičemž on před nimi začal opět ujíždět k obci Hostinné,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Během pronásledování řidič ohrožoval všechny kolem sebe, poté vjel na polní cestu, zastavit se mu ale ani tak nechtělo. A to ani poté, co jeden z policistů použil varovný výstřel. „Po ujetí dalších set metrů nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci do sněhu, což ho donutilo zastavit. Nečekal však na nic a dal se na útěk. Zasahující policisté ho po chvíli dopadli,“ dodala Pižlová.

Když se policisté podívali, s kým mají tu čest, zjistili, že osmadvacetiletý řidič má až do října dalšího roku zákaz řízení. Zkouška na alkohol byla negativní, totéž se ale nedá říct o testu na drogy. „V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky ve vězení,“ zakončila mluvčí. 

Video  Ujíždění policistům z Trutnovska.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání