Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Irsku zadrželi českého kamioňáka s milionem eur v hotovosti: Peníze byly v pytlích

Autor: ran - 
10. ledna 2021
15:18

Řidič z Česka Jiří S. (45) údajně v kamionu převážel pytle s desítkami milionů korun. Bydlel ve svém voze a rodině měl posílat převážnou část svého výdělku. Muže už irská policie obvinila.

V Irsku byl v pátek ráno zadržen český řidič kamionu s více než než milionem eur (26 milionů Kč) v hotovosti. V sobotu si vyslechl obvinění z praní špinavých peněz, propuštění na kauci bylo kvůli závažnosti případu zamítnuto. Kriminalisté uvedli, že jsou přesvědčeni, že mu peníze nepatřily, ale jen je převážel.

Podle informací na webu listu The Irish Sun je muži 45 let a v Irsku žije 13 let. Pracuje pro různé tamní dopravní společnosti a v zadní části kamionu i bydlí.

Muž původem z ČR se stal jedním z cílů úředního zátahu na zločineckou skupinu operující ve střední části země. Ten se soustředil na osoby podezřelé z účasti na nekalém oběhu hotovosti. Ve vozidle Čecha policie zajistila velké pytle s penězi.

Podle úřadů muž nemá v Irsku stálou adresu a přespává ve svém kamionu, což v této profesi není nic neobvyklého. Irský vyšetřovatel Det Rourke ovšem uvedl, že je to poprvé, co se setkal s případem, že by v něm řidič žil trvale. Mužova žena a dospělá dcera, kterým podle obhájkyně Jiří S. posílal až 80 procent svého výdělku, bydlí obě v České republice.

Video  Kamion bránil hasičům při jejich záshau na dálnici.  - HZS JMK
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání