Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záhadná smrt bezdomovce s přezdívkou „Talian“: Muž podle policie cizí rukou nezemřel

Video se připravuje ...
Autor: Helena Lacinová - 
10. ledna 2021
05:42

Bezdomovci v Kadani si přejí, aby byla řádně vyšetřena smrt muže, jenž byl mezi nimi známý jako Talian. Zemřel krátce po incidentu, který se odehrál v jednom z místních paneláků. Policie ale zatím nenalezla důkazy, že by smrt muže bez domova někdo zavinil.

Vzrušená atmosféra panuje v komunitě bezdomovců v Kadani, která se v neděli na mši v kostele loučila s mužem přezdívaným Talian (†50). Jeho tělo bylo nalezeno pod schody v panelovém domě 30. prosince. „Už mrtvého jsem ho identifikoval,“ netajil muž, který muže znal a obývá garsoniéru v panelovém domě.

Lidé z komunity se s mužem v neděli rozloučili nejen na mši, ale také na hřbitově, a svíčky zapálili i před domem, kde byl nalezen.

Živého ho naposledy viděl před týdnem u sebe doma, kde prý vznikl incident s jiným mužem. „Ten Taliana z bytu vyprovodil a od té doby ho živého nikdo neviděl,“ prohlásil René Kytka z komunity. Případ úmrtí muže vyšetřují krajští kriminalisté. Okolnosti smrti ovšem nezveřejnili.

„Provedenou pitvou mrtvého muže nalezeného v domě v Kadani nebylo zjištěno cizí zavinění. S ohledem na probíhající šetření nebudeme k případu poskytovat žádné další informace,“ řekla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková. „Stojíme o to, aby smrt jednoho z nás byla řádně vyšetřena,“ uvedl ještě Kytka.

Video  Mezi bezdomovci a psi  - Michal Charbulák
Video se připravuje ...

silen ( 10. ledna 2021 10:17 )

...buďme trochu shovívaví a dopřejme těm ztroskotaným ubožákům kapku toho mediálního zviditelnění...

dietr ( 10. ledna 2021 09:53 )

Až to venku klesne pod -10 tak se najednou všichni ti na fotce přiznají

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání