Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena (†30) měla smrtelné rány na hlavě zalepené lepidlem: Manžel naplánoval rychlý pohřeb

Autor: jel - 
9. ledna 2021
14:47

Luis Hermida z Ekvádoru, tvrdil, že jeho manželka Lisbeth Baquerizová (†30) spadla ze schodů a zemřela. Když její rodiče přijeli k nim domů, byla tam už připravená rakev. Ukázalo se, že Hermida nejspíš partnerku umlátil k smrti a pak její lebku slepil lepidlem a předstíral, že šlo o nehodu!

Incident se stal v největším městě Ekvádoru, Guayaquilu, 21. prosince minulého roku. Rodiče Lisbeth kontaktoval otec manžela jejich dcery. „Musíte ihned přijet! Lisbeth je mrtvá,“ řekl jim údajně do telefonu. Když manželé Munozovi dorazili do domova jejich milovaného dítěte, čekal je pořádný šok. 

Zjistili, že pohřební ústav už byl kontaktován a je tam nachystaná rakev. Navíc je údajně rodina Herminda prosila, aby nekontaktovali policii, aby byl pohřeb uspořádán hned následující den. O vše se prý postarají. Nešťastní Munzovi nejprve souhlasili, protože Luise zpočátku vůbec z ničeho nepodezřívali, s jejich dcerou byl dlouhých 12 let a z toho jeden rok byli manželé. 

Mamince zesnulé začala připadat situace podivná, když si následující den všimla, že Luis má zraněné oko. Později mluvila s kamarádkou její dcery a ta jí řekla, že Lisbeth její manžel psychicky i fyzicky týral, ale že měla strach to říct rodině. Po tomto zjištění se máma rozhodla nahlásit celý incident na policii.

Vyšetřovatelé exhumovali tělo zesnulé. Pitva posléze zjistila, že žena měla na hlavě velké rány, které byly později slepeny lepidlem. „Stěžovala jsem si patologovi, proč oholil mé holčičce hlavu a v tu chvíli mi ukázal zranění na hlavě, které ji zabilo, a na lepidlo, které mělo rány určitě zakrýt,“ prozradila máma místním médiím.

Policie uvedla, že Lisbeth zemřela násilnou smrtí a Luise označila za hlavního podezřelého. „Případ vyšetřujeme jako násilnou smrt, “ řekl policejní šéf Francisco Hernández s tím, že taková zranění nemohla vzniknout při nehodě. Na podezřelého byl vydán zatykač 29. prosince, od té doby je ovšem Hermida na útěku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání