Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Při sobotní nehodě u Náměště zemřel spolujezdec: Řidič (19) skončil ve vazbě

Tragická nehoda si vyžádala lidský život.
Tragická nehoda si vyžádala lidský život.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
15. prosince 2020
14:08
Autor: ČTK - 
12. prosince 2020
10:22

Policie obvinila z usmrcení z nedbalosti devatenáctiletého muže, který podle ní v sobotu na Třebíčsku zavinil tragickou dopravní nehodu. Muž měl řídit pod vlivem alkoholu a drog auto, které bylo ve špatném technickém stavu. Při nehodě, která se stala mezi obcí Vladislav a Náměští nad Oslavou, zemřel spolujezdec. Zranil se i řidič, po propuštění z nemocnice skončil ve vazbě. V případě prokázání viny mu hrozí trest vězení na dva roky až osm let. V tiskové zprávě to v úterý uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Řidič osobního vozidla Mazda vyjel mimo komunikaci, vjel na svodidla, vozidlo pak narazilo do dvou stromů a poté bylo odhozeno pod mez na travnatou plochu. Spolujezdec zemřel na místě, uvedla již v sobotu mluvčí.

Při dechové zkoušce měli policisté řidiči po nehodě naměřit jedno promile alkoholu. „Pozitivní byl u něho také test na zjištění ovlivnění návykovou látkou. U muže byl proveden odběr biologického materiálu k dalšímu odbornému zkoumání,“ uvedla Kroutilová

Nehoda se stala kolem 6:30 na silnici číslo 23. „Prověřování převzali třebíčští kriminalisté. Provedli ohledání, zadokumentování a zajištění stop. Na místě byl přítomen také soudní znalec," uvedla Kroutilová. Havarovaný vůz měl propadlou technickou kontrolu a sjeté zimní pneumatiky.

bizon_pepa ( 15. prosince 2020 18:19 )

Smíchals tam toho moc. Takže není znát k čemu se vlastně vyjadřuješ a co ti vadí.

1917 ( 15. prosince 2020 17:11 )

To je zase nějaká šílená propaganda proti zlaté mládeži. Ve článku o věku řidiče došlo určitě k překlepu a řídil 91 letý neschopný senior. Mladí adolescenti jsou přece vysoce odpovědní a všechny statistiky jsou zmanipulované!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání