Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svědek zachránil dítě s babičkou z auta, ve kterém uhořel muž: Účastnil se ilegálních závodů?!

Autor: chal - 
9. prosince 2020
05:02

Při sobotní vážné autonehodě v Klášterci nad Ohří v jednom z havarovaných aut zemřel dvaapadesátiletý muž. Po srážce zůstal ve voze zaklíněný a uhořel v něm. Obětí by možná bylo více, kdyby pasažérům z vozu nepomohl jeden ze svědků. Příbuzný zachráněné dvojice neznámému hrdinovi poslal poděkování.

Zřejmě kvůli riskantní jízdě mladého řidiče došlo v sobotu odpoledne ke srážce luxusního SUV s fordem se třemi pasažéry. „Řidič SUV jel od Klášterce na Karlovy Vary, dostal smyk a přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím vozem,“ uvedla mluvčí policie Jana Slámová. Ve voze cestovala žena, pětiletý chlapec a muž, který v autě zůstal zaklíněný. Automobil po nárazu začal hořet, 52letý řidič se z něj bohužel nestihl dostat včas a uhořel.

Zraněnou ženu a malé dítě naštěstí pomohl z auta vytáhnout jeden ze svědků, který následně z místa odjel. Při záchraně ovšem sám utrpěl popáleniny na rukách, a proto si po pár kilometrech jízdy sám zavolal záchranku.

Dotyčnému prostřednictvím facebooku za záchranu poděkoval otec chlapce a zároveň syn ženy z havarovaného fordu. „Pane, nesmírně si vážím toho, jak jste se včera zachoval a jsem navždy vaším dlužníkem. Doufám, že se brzy uzdravíte, a že vám budu moct co nejdříve poděkovat osobně,“ napsal muž v neděli.

Několik svědků nehody CNN Prima News sdělilo, že k nehodě mohlo dojít kvůli ilegálním závodům, kterých se účastnil právě i mladý řidič ve svém SUV. „Je pravda, že se tam honili. To poslední auto zařadilo jedničku, vyjíždělo z benzinky, udělalo hodiny a nestačilo se zařadit do svého pruhu. Seshora už jelo auto,“ popsal jeden z nich v písemném vyjádření, které Primě zaslal.

Podle informací serveru jvpress.cz do skupinky těchto vozů údajně patřil právě i zachránce kloučka a jeho babičky.

nouzy ( 9. prosince 2020 11:12 )

Exemplárně potrestat! 30 let je málo!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání