Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie našla autobus ukradený v Ústí nad Orlicí: Zloděj nedojel daleko

Aktualizováno -
12. prosince 2020
09:01
Autor: ran - 
10. prosince 2020
21:28

Když zloděj zmerčil klíčky v zapalování autobusu zaparkovaném u nádraží v Ústí nad Orlicí, rozbil okénku, nasedl a s vozidlem odjel. Po nenechavci bylo vyhlášeno celostátní pátrání, hned následující den autobus policie našla ve městě.

Řidič autobus zaparkoval ve čtvrtek v sedm hodin ráno u železniční stanice Ústí nad Orlicí město na Pardubicku. V půl jedné se jím chtěl vydat na svoji další štreku, ale vůz na místě nenašel. Na zemi pod místem, kde ještě ráno bylo okénko na straně řidiče, zbyla jen hromádka střepů.     

„V uzamčeném interiéru dopravního prostředku bylo uloženo osvědčení o registraci vozidla, tachograf a klíče k jeho nastartování, zasunuté ve spínací skříňce,“ uvedla k případu policejní mluvčí Lenka Vilímková. 

Majitel autobusu si podle policie utrpěnou škodu předběžně vyčíslil na 300 tisíc korun. Česká policie požádala o spolupráci při pátrání po zloději i své polské kolegy. Hledaný zeleno-bílý autobus značky Irisbus, vyrobený v roce 2007, byl nakonec v pátek nalezen, zloděj ale zatím dopaden nebyl.   

„Odcizený autobus byl v pátek 11. prosince v dopoledních hodinách v Ústí nad Orlicí vypátrán. Po pachateli krádeže stále pátráme. K jeho dopadení by nám mohly pomoci zajištěné stopy na místě odstaveného dopravního prostředku. Autobus jsme předali majiteli,“ uvedla mluvčí. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání