Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Záchranářka chlapečka vynesla z „domu smrti“ v Líském: Je Alexův anděl strážný!

Autor: Jonáš Kříž - 
15. prosince 2020
05:40

Dvacet hodin ležel v postýlce v bytě s mrtvými - mámou, tátou a babičkou. Hladového Alexandra (2 měs.) z domu smrti vynesla záchranářka Monika Vilímová (38). Jako anděl strážný se sirotkovi snaží dál pomáhat.

Rodinná tragédie se odehrála v listopadu v Líském na Kladensku. Mámu dvou dětí Kristínu V. (†38) tam v rodinném domku měl zastřelit partner a pracovník vězeňské služby Jiří N. (†26). Vše ukazuje na to, že zbraň obrátil i na její matku a pak proti sobě.

Jediného přeživšího z domu smrti, tehdy třítýdenního chlapečka Alexandra, vynesla záchranářka Monika Vilímová, která je zároveň vrchní sestrou dětského urgentního příjmu FN Motol v Praze. „Že se tam střílelo, jsme zjistili po příjezdu. Měli jsme strach. Vyčerpané miminko jsem si vzala přímo z postýlky. Bez jídla a tekutin tam leželo asi 20 hodin,“ vzpomíná.

Video  Tragédie v Líském  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

„Je to jeden z nejsilnějších příběhů, u kterých jsem za deset let u záchranky byla. Asi na něj nikdy nezapomenu. Člověk přemýšlí, co s dětmi bude a jak je to zasáhne,“ popisuje své pocity. Chlapeček má ještě sestřičku (12), která v době útoku naštěstí nebyla doma. Oběma chce záchranářka pomoci, založila pro ně finanční sbírku.

„Peníze budou rozděleny mezi obě děti. Část půjde příbuzným, zbytek na účet jako spoření, aby měly něco do budoucna. Jsem hrozně ráda, že neskončily v dětském domově nebo u cizích rodin. I to mi pomohlo se s dramatickým výjezdem vyrovnat,“ říká Monika Vilímová. Podle informací Blesku se o malého Alexe stará jeho strýc.

frantacizek ( 16. prosince 2020 05:32 )

žanyn ( 15. prosince 2020 14:35 )

Tady se jednou Blesk projevil jako solidní zpravodaj a všechna ta meinstremova media odsunul mezi bulvár. Jen tak dál....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání