Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemřel miliardář Tony Hsieh (†46): Vytáhli ho z plamenů na Den díkůvzdání, smrt přišla o týden později

Aktualizováno -
30. listopadu 2020
06:13
Autor: yks - 
29. listopadu 2020
22:37

Miliardář Tony Hsieh (†46), bývalý generální ředitel společnosti Zappos, jež se zaměřuje na online prodej oblečení a obuvi, zemřel v pátek na zranění, která utrpěl v souvislosti s požárem rodinného domu během návštěvy své rodiny v Connecticutu. O jeho úmrtí informovala americká média.

Jak uvedla CNN s odkazem na mluvčí společnosti DTP Companies z Las Vegas, pro kterou Tony Hsieh pracoval, podnikatel odešel pokojně, obklopen rodinou. Hsieh zemřel kvůli zraněním, která utrpěl při požáru domu během návštěvy svých blízkých v Connecticutu.

Tragický požár se stal již 18. listopadu. Hasiči přijeli k domu po oznámení v půl čtvrté ráno tamního času. Na místě zjistili, že je v plamenech uvnitř uvězněn jeden člověk - právě Hsieh. Jak následně uvel šéf hasičů Thomas Curcio, muže vynesli ven a okamžitě zahájili resuscitaci, následně byl letecky transportován do nemocnice v New London, kde mu byly zajištěny základní životní funkce. Jelikož byl jeho stav vážný, byl opět letecky převezen na specializované pracoviště nemocnice v Bridgeportu. S těžkými popáleninami bojoval statečně, po devíti dnech, v pátek 27. liistopadu, jim však bohužel podlehl. 

Byl světově známý jako úspěšný podnikatel. Jak uvádí server ABC 11, budoucí miliardář absolvoval Harvardovu univerzitu a poté se v roce 1999 připojil ke společnosti, tehdy zvané ShoeSite.com. Tento online prodejce obuvi se pod jeho vedením utěšeně rozrůstal a Hsieh ho o 20 let později prodal Amazonu za 1,2 miliardy dolarů (tedy v přepočtu více než 26 miliard korun). Ve společnosti však zůstal až do svého odchodu do penze.

Stejně tak se podílel na revitalizaci centra Las Vegas, na jehož rekonstrukci věnoval částku 350 milionů dolarů. „Tony Hsieh hrál klíčovou roli při pomoci s transformací centra Las Vegas. Kathy a já posíláme lásku a kondolence Tonyho rodině a přátelům v jejich těžkých časech,“ uvedl guvernér Nevady Steve Sisolak.

Následovala vlna soustrasti a kondolencí od řady významných a slavných osobností. Byl mezi nimi i slavný skateboardista a podnikatel Tony Hawk, který napsal: „Tony Hsieh byl vizionář. Byl velkorysý, pokud šlo o jeho čas a ochotu sdílet své neocenitelné zkušenosti se všemi ostatními.“

„Byl to vpravdě originální myslitel, brilantní podnikatel a laskavý a velkorysý přítel pro mnoho lidí,“ složil mu hold Max Levchin, spoluzakladatel platební brány PayPal. V podobném duchu se o tragicky zesnulém miliardáři vyjadřují desítky dalších osobností.

ostuda ( 30. listopadu 2020 12:35 )

a prozkoumali vůbec jestli v tom neměl prsty taky covid19?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání