Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Dědic (†52) ropného impéria záhadně zemřel: Syna miliardáře našli mrtvého na hotelovém pokoji

25. listopadu 2020
14:59

Prominentní rodinu ropných magnátů potkala další tragédie. V hotelovém pokoji v texaském San Antoniu bylo nalezeno bezvládné tělo Johna Gilberta Gettyho. Dvaapadesátiletý muž měl zdědit rodinné jmění v hodnotě 5 miliard dolarů (111 miliard Kč). Dcera Gettyho Ivy (25) poslala dojemný vzkaz svému otci do nebe. 

Dynastie Gettyů je poznamenána četnými tragédiemi. Nyní se rodina vyrovnává s další. John Gilbert Getty, dědic ropného impéria, byl nalezen mrtvý v hotelovém pokoji v Sant Antoniu v Texasu. Dvaapadesátiletý muž byl dědicem ropného jmění, které činí přibližné 5 miliard dolarů (111 miliard Kč). O úmrtí muže informovala rodina v oficiálním prohlášení.

„S těžkým srdcem Gordon Getty oznamuje smrt syna Johna Gilberta Gettyho. John tu zanechal dceru Ivy Getty, kterou nesmírně miloval a bratry Petera a Billyho,“ uvedla rodina s tím, že John odešel za svým bratrem Andrewem a matkou Ann.

Andrew Getty zemřel ve svých sedmačtyřiceti letech. V roce 2015 ho v jeho honosném sídle v Los Angeles našla jeho přítelkyně mrtvého. Muž měl podle lékařů krvácet do zažívacího traktu. V těle mu navíc našli metamfetamin. Ann Gilbertová, matka Johna, zemřela letos v září na infarkt. Příčina úmrtí Johna Gilberta zatím není jasná, ovšem policie vyloučila cizí zavinění.

Rodina dvaapadesátiletého muže popsala jako talentovaného hudebníka, který miloval rock and roll. John vychovával dceru Ivy, která je jeho jediným potomkem. Zdrcená dcera se se svým otcem loučila na sociální síti. . „Můj otec byl úžasný. Nejlepší muž, co kdy chodil po této planetě a budu vždy nejpyšnější dcerou. Mám tě moc ráda, tati. Život je občas krutý,“ napsala na sociální síť a k příspěvku přidala fotografie se svým otcem. John střídavě žil v Londýně a Los Angeles, kde si pořídil dům za 3,9 milionů dolarů (86 milionů Kč).

Dynastie Gettyů má temnou minulost, která se dokonce stala předlohou pro film, jenž vyšel v roce 2017. Snímek All the Money in the World (Všechny prachy světa) režíroval Ridley Scott a vypráví o nechvalně proslulém únosu J. Paula Gettyho III., jehož unesli italští gangsteři v Římě a požadovali výkupné. Dědeček J. Paul Getty, který založil lukrativní ropný konglomerát Getty Oil a stal se tak nejbohatším mužem světa, však odmítl výkupné za svého vnuka zaplatit a to i přesto, že mafie hrozila, že usekne chlapci prsty.

„Mám dalších čtrnáct vnoučat, jestliže teď zaplatím jen pětník, poté bude dalších mít čtrnáct vnoučat uneseno,“ měl tehdy pronést Getty. Nicméně Getty nakonec za svého vnuka zaplatil a to poté, co chlapci únosci uřízli ucho a poslali jej do italských novin. V následujících letech se J. Paul Getty III. stal závislým na heroinu a v roce 1981 měl mrtvici. Zemřel v roce 2011.

V roce 1958 zemřel ropnému baronovi malý syn na nádor na mozku. Bylo mu pouhých šest let. Tehdejší manželka nejbohatšího muže světa Teddy, která byla barovou zpěvačkou, podle Daily Mail ve svých vzpomínkách napsala, že miliardář si stěžoval na drahé účty za doktory. 

Otec Johna Gilberta, Gordon Getty, si v roce 1964 vzal Ann Gilbertovou, s níž měl kromě Johna a Adrewa další dvě děti. Ovšem v roce 1999 se provalilo, že má v Los Angeles další tajnou rodinu. S milenkou Cynthii Beckovou tajně vychovával tři dcery.

kukuku ( 25. listopadu 2020 16:53 )

Ještěže ta Paris Hilton drží.

offline ( 25. listopadu 2020 16:11 )

No, snad se někdo obětuje a dědictví si převezme...

Zobrazit celou diskusi