Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tereza (24) poslala Blesku dopis z vězení: Dostala nechutné návrhy od právníka!

Autor: chal - 
25. listopadu 2020
05:00

Tereza H. (24) vyhlíží smutné výročí. Pokud mladou Češku z vězení dřív nepustí, 10. ledna začne počítat už čtvrtý rok strávený v pákistánské base. Se svým osudem se už do jisté míry smířila, jak prozradila v dopise, který poslala Blesku. Rozmluvila se také o svých právnících. Zkušenosti s nimi má různé, od jednoho z nich prý přišly nechutné návrhy!

Vše začalo 10. ledna 2018, kdy celníci zadrželi Terezu na letišti v Láhauru s tím, že v jejím kufru našli bezmála devět kilogramů heroinu. Od té doby sedí mladá Češka v pákistánském vězení a na programu má jen občasné cesty k soudu. Tereza za tři roky vystřídala několik právníků a právě o nich se rozpovídala v dopise, který zaslala Blesku.

Jako prvního si najala Čaudhrího Džaváda Zafara. Tomu ale práce nevydržela dlouho. A to hned z několika důvodů. „Můj první právník je lhář, který se nestyděl si vzít několik tisíc euro od mé rodiny a poté mi dělat nechutné návrhy, za což jsem jej vyhodila,“ vysvětlila Tereza v dopisu Blesku. Zafarovy služby využívala jen měsíc, její rodina peníze prý už ale zpátky nedostala. 

Tereza se následně spojila s advokátem Ašgarem Dogarem, který její zájmy hájí i dnes. Dogar nicméně od své klientky už také jednou dostal padáka, bylo to pár měsíců po rozsudku soudu, který jí za pašování heroinu uložil trest osm let a osm měsíců odnětí svobody. Tereza podle svých slov z tvrdého trestu vinila advokáta, což ovšem s odstupem času přehodnotila. „Udělal, co mohl, mohlo být hůř,“ napsala Blesku.

Po Dogarovi angažovala právníka Saifa ul Malúka, který se celosvětově proslavil jako obhájce pákistánské křesťanky odsouzené k smrti za rouhání. „Vzala jsem pana Malúka, protože mi jej poradila jedna nejmenovaná česká novinářka, se kterou jsem byla v kontaktu. Bohužel mi neřekla, že pan Malúk nedělá drogové případy, zabývá se rouháním,“ sdělila Tereza. Malúk byl podle ní navíc časově vytížený a příliš se jí nevěnoval.

Nakonec se v dopise Tereza vyjádřila i ke vztahům s rodinou. „Rodině posílám dopisy denně a oni mi každý týden posílají dopisy, odpustili mi a doufám, že se brzy shledáme,“ informovala. Hlůšková u soudu tvrdila, že je nevinná. Stále vyhlíží odvolací soud, kde se bude její nynější obhájce Ašgar Dogar snažit, aby se dostala co nejdříve na svobodu.

Je ale klidně možné, že si mladá Češka bude muset trest odkroutit v plné výši. S tím je ovšem už smířená. „Na závěr chci říct, že každý dělá chyby, což je sice klišé, ale něco na tom je. Já se ze svých chyb poučila, změnila jsem se a nemůžu se dočkat domů. Jestli to bude příští rok, nebo za zbývajících pět let, nevím. To teď záleží na Dogarovi. Mě stále naděje neopouští!“ uzavřela Tereza odhodlaně.

Gejza Kotlar ( 26. listopadu 2020 05:22 )

Base je pro každého jednou víckrát ne.Věřim a doufám že se brzy dostaneš domů....Bůh aď tě opatruj a dává ti silu

kinki ( 25. listopadu 2020 21:48 )

Nehovor hop,kým nepreskocis,lebo ešte nevieš čo ti osud nadeli. Dnes si možno hore,zajtra to platiť nemusí,a budeš dole. V živote si musí každý vypiť svoj pohár hornú.

kinki ( 25. listopadu 2020 21:45 )

Nechápem o akých nechutných návrhoch to píše? Veď tým sa živila,a bola to dokonca jej práca pred tým ako ju zatkli.

TomasLB ( 25. listopadu 2020 19:47 )

Stejná smrdutá špína jako celá redakce Blesku, myslíte že vám tu pohádku o dopisu někdo věří?

kahuja ( 25. listopadu 2020 19:36 )

Jaký nechutný návrhy? Dostala pro ni běžné pracovní nabídky odpovídající její profesi. Rodiče mohli ušetřit, stačilo aby si vyjednala podmínky plnění. Jenže co chtít od někoho kdo táhne 9kg drog, neví o tom a na váze kufru to nepozná .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání