Mluvený osobní vzkaz měl vyjít na 1500 korun. Za video příspěvek chtěl herec ještě o tisíc korun víc. „Většina se s takovými osobnostmi nepotká ani jednou za celý život. Díváte se na ně v televizi, čtete o nich knížky a časopisy. Ale ten osobní kontakt se ztrácí, není ani možný. A my vám ho chceme zprostředkovat. Všechno něco stojí, i rohlík nebo ferrari. Za tou službou je strašná práce mnoha lidí a dále i bude. Nelze věci dělat zadarmo a chtít je dělat zadarmo ani po těch, o které máte zájem. Něco jiného je charita, ale tohle není náš případ. I když naše stránky se zavazují každý rok z těch vašich zakoupených přání charitu podporovat,“ vysvětloval Dejdar zrod internetového projektu.

VIDEO: Karel "Kovy" Kovář po StarDance: Proč musel skončit s tancem?

Video
Video se připravuje ...

Karel "Kovy" Kovář po StarDance: Proč musel skončit s tancem? David Turek, Aleš Brunclík

Proboha, proč?

Celé to má ale háček, a to dost podstatný. Některé zainteresované celebrity o tom nevěděly. Dokonce ani Dejdarův kamarád Jiří Lábus (70). „Cože? Vůbec nevím, že mě na to Dejdar oslovil, to si nepamatuju. To bych ani nechtěl,“ odpověděl na dotaz Blesku. „Dělal jsem nějaké věci pro paní Dejdarovou, ale že bych tohle? O tom fakt vůbec nevím. Hlavně bych nechtěl, aby mi někdo za tohle platil, proboha! To asi Dejdarovi zavolám...“ A jak řekl, tak také udělal. Ani ne za hodinu se Lábus ozval Blesku: „Mluvil jsem s ním a on mi vysvětloval, že mi to na jaře říkal. Ale já už si to moc nepamatuju... Rozhodně bych nepřipustil, aby mi za to lidi platili,” opakoval herec naštvaně.

Chápu, ale...

„Žádnou smlouvu jsem nepodepsal. Opravdu by mě nenapadlo, že by mi za to někdo platil. Nechci být za nějakého vyděrače. Chápu sportovce a zpěváky, kteří mají problémy. Ale Ypsilonka je magistrátní divadlo, takže mi chodí plat a do toho mám i důchod,” vysvětlil Lábus s tím, že si o tom s Dejdarem ještě bude chtít promluvit.

Štíbrová: Je to úchylný!

Rozruch rozpoutala na instagramu herečka Nikol Štíbrová (34) poté, co ji na to upozornila kamarádka Martina Pártlová(41). „Já jsem se celkem dost naštvala. Na těch stránkách je seznam osobností z různých sfér – sportovci, influenceři, zpěváci a vy si tam u těch osobností můžete objednat ať audio, nebo video přání. A za to platíte. Audio 1500 korun, video 2500. Jako chápu, že doba je zlá, ale tohle mi přijde úplně úchylný,“ míní Štíbrová. „Myslím, že člověk může být rád, že má nějaké fanoušky, a někdo vůbec stojí o to, aby mu popřál nebo se s ním vyfotil. Ještě že se toho nedožil Kája Gott. Překvapilo mě to, je tam spousta lidí, u kterých bych to nečekala...”

Kovy: Zdravice posílám bezplatně

Mezi tvářemi, které se cítí podvedeny, je také Karel Kovář (24) alias youtuber Kovy. „V životě jsem o té stránce neslyšel. Zdravice posílám vždycky bezplatně. Mám spoustu způsobů, jak si vydělat peníze, tohle rozhodně není jeden z nich,” bránil se. A hned začal zjišťoval, komu stránka patří a kdo se na něm bez jeho souhlasu pokouší vydělat. „Za firmou podle rejstříku stojí Martin Dejdar, aspoň vím, na koho směřovat svůj zvídavý dotaz, proč tam, proboha, jsem...”

Dejdar se omluvil

Po rozpoutání sporu se Dejdar rozhodl z projektu vycouvat. „Došlo k velice politováníhodné situaci. Panu Karlu Kovářovi jsem se osobně omluvil za to, že byl omylem uveden na stránkách projektu,“ uznal Dejdar pochybení. „Projekt vznikl na jaře po první vlně pandemie s cílem pomoci těm, kteří mají existenční problémy. Půl roku práce a spousta investic. Nikdy nemohlo jít o žádný podvod – to samotné přání vždy musela nahrát osobnost sama! Navíc přání měla plnit i charitativní cíle,” hájil se. Ale... „Rozhodl jsem se projekt hned na začátku ukončit. V tak nenávistném prostředí nemám sílu nic vytvářet,“ uvedl.

STOJÍ NA JEHO STRANĚ

Bára Basiková (57): „Ano, oslovili mě a všechno proběhlo korektně. Martin Dejdar zakládal tenhle projekt na jaře, když přišel koronavirus, protože je to vlastně další způsob, jak si přivydělat v téhle době. Stává se dost často, že po nás lidé chtějí, abychom natočili zdravici nebo gratulaci, tak to v podstatě zlegalizoval a udělala se z toho oficiální záležitost. Samozřejmě s námi se všemi podepsal smlouvu a připravoval to hodně dlouho. Opravdu na tom tvrdě pracoval.”

Michal Kavalčík (45) alias Ruda z Ostravy: „Byl jsem rád, když mi Martin zavolal s nabídkou udělat podobné stránky, které frčí jako v USA. Tam je úplně běžné, že vám pošle minutové video Snoop Dog a spousta dalších za peníze. A tak vznikl tento projekt. Za svou kariéru jsem jako Ruda z Ostravy natočil spoustu přáníček a pozdravů úplně zadarmo. Tak jsem měl radost, že tohle vzniklo i pro ČR. Tomuhle projektu jsem fandil.”

Ivana Jirešová (43): „Samozřejmě se mě nejdřív zeptal a veděla jsem o tom. Martin je férový člověk a věřím mu.“

Tomáš Matonoha (49): „Ano, oficiálně mě oslovil a smlouvu mám.”

VIDEO: Dejdar přiznal strach o děti: Dcera sekla s herectvím, syn je na křižovatce!

Video
Video se připravuje ...

Dejdar přiznal strach o děti: Dcera sekla s herectvím, syn je na křižovatce! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
23 fotografií