Pošmourné počasí. Pár prožraných koženkových sedaček a zrezivělé sudy s vypitými flaškami od piva. Vtom se ze starého karavanu vynoří rozježená hlava Matonohy, který má na sobě kožené kalhoty. Od Matouše si přebírá dva kufříky plné trávy. Ozve se STOP! a i kolemjdoucím dojde, že Tomi Paci nezměnil adresu a nebydlí pod mostem, ale točí další film. Času na tuhle práci momentálně má, kolik chce. Divadla jsou zavřená a další jeho umělecké projekty stojí.

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Matonoha: Pro Tvář bude dobré, že neumím nic David Turek

Na Štvanici

„Právě točíme scénu, ve které předáváme zboží, které nás provází celým tímhle filmem. Možná se nám konečně něco podařilo,“ řekl Blesku Rumlův parťák Lukáš Duy Anh Tran(27). Záběr u posprejované budovy s velkým nápisem »Na černém životě záleží« a na tom romském také« na pražské Štvanici se opakuje ještě několikrát.

Osekaný štáb

Jenže protikoronavirová opatření jsou znát. Jindy početný filmový štáb je osekaný na minimum. A stejně tak i catering – pokud se tak stánku s čajem a kávou dá říkat... Více povoleno není. Kromě herců a komparzistů musí mít zbytek roušky a další ochranné pomůcky. Zda ale film půjde podle plánu v březnu 2021 do kin, to se všichni bojí předvídat.

Muž v domácnosti

Přiznal, že jeho manželka Lucie Benešová (46) každý den odjíždí na natáčení Slunečné, kdežto na něj spadl úklid domu, nákupy a starost o rodinu. Díky podepsané smlouvě na tuto vedlejší roli v gangsterce Ubal a zmiz má ale zatím Tomáš Matonoha složenky na svých bedrech dál. A na Štvanici se vyřádil. Coby frontman drsné kapely Kranken Wagen totiž chodí převážně v kůži a pije o sto šest.

Matouš je Mireček

„Jmenuju se Mireček a jsem kluk, který prodává trávu a myslí si, že má všechno pod kontrolou. Bydlí u své matky, která ho živí. Během jedné noci se to všechno ale překlopí,“ popsal Blesku svou roli Matouš Ruml. „Jsem bývalý kuřák a nehulím. Začal jsem znovu kouřit v rámci přípravy toho filmu. Potřeboval jsem se rozkouřit, aby to nebylo poznat,“ přiznal s tím, že na place samozřejmě nekouří skutečnou marihuanu, ale technické konopí.

VIDEO: Multiherec Jakub Žáček z Comebacku: Náš úspěch si na rodičích vynutili teenageři!

Video
Video se připravuje ...

Multiherec Jakub Žáček z Comebacku: Náš úspěch si na rodičích vynutili teenageři! David Turek, Petr Soukup

Fotogalerie
28 fotografií