Petre Čtvrtníček (56), Jan Hartl (68), Ondřej Rychlý (28), Jaroslava Kretschmerová, (65) Růžena Merunková a Tereza Císařová (26) – ti všichni se sešli v jednom studiu, aby natočili audiovizi povídky Oscara Wilda Strašidlo cantervillské. Tehdy byli ještě všichni v pořádku, bohužel se ale nakazili covidem-19.

„Chopili jsme se ale šesti mikrofonů, točili jako o život a potom jsme zjistili, že jsme všichni nakažení. Čtvrtníček skončil v nemocnici, Rychlý byl na tom mizerně, protože zvracel, a my ostatní jsme měli celkem lehký průběh té nákazy,“ popsala pro Aha! Merunková, česká dabérka například paní Emily Gilmoreové ze seriálu Gilmorova děvčata. Ta s nemocí bojovala dlouhých 16 dní, bolela ji hlava, měla suchý kašel, zvýšenou teplotu a byla unavená.

„Nic víc. Nejhorší byla ta únava. Stačila malinkatá námaha, a hned jsem s sebou práskla do postele. Šestnáct dnů jsem nevyšla z bytu, už je mi ale hej,“ netají se Růžena s tím, jak u ní choroba probíhala. Ani její kolegové nedopadli lépe, ale jediný Lábus prý vyvázl a nenakazil se. „On totiž ve studiu točil sólo,“ prozradila Merunková ohledně Lábuse, který dostal roli titulního strašidla.

VIDEO: Lábus o filmovém Hastrmanovi: Roli jsem vzal kvůli Ondrovi Havelkovi! 

Video
Video se připravuje ...

Lábus o filmovém Hastrmanovi: Roli jsem vzal kvůli Ondrovi Havelkovi! Hana Zejdová, Aleš Brunclík

„No a potom je to pěkný hypochondr. Pořád s sebou všude vláčí tašku plnou léků, tak byl asi proti viru dobře nadopovaný,“ říká s nadhledem herečka, která kvůli nemocem přišla o dost rozhlasových kšeftů a dokonce i o dabing. Kromě koronaviru teď měla problémů trochu víc. „Syn Lukáš slavil pětapadesát a já si na té jeho krásné oslavě nějak šlápla na svoji nohu, upadla jsem a přerazila si nos. Musela jsem potom na CT hlavy a dabing byl pryč,“ povzdechla si.

Rovnou se ale rozhodla, že toho využije. Jak se ale říká – když už, tak už. „Tohle jsem si řekla a rozhodla se, že ještě tedy podstoupím operaci šedého zákalu, na kterou se dlouho chystám. A potom budu snad už jenom fit,“ dodala pro Aha! Merunková.

VIDEO: Jaroslava Kretschmerová: Slunce, seno 4? Telefonovali jsme si s Troškou...

Video
Video se připravuje ...

Jaroslava Kretschmerová: Slunce, seno 4? Telefonovali jsme si s Troškou... David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
44 fotografií