Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladičká Judita dostala 12 let za ubodání Tomáše (†16): Nesnášela ho, tvrdí právník od soudu

Autor: yks - 
28. listopadu 2020
13:52

Dlouhých 12 let a 4 měsíce si má posedět v chládku studentka Judita (17), která podle nepravomocného rozsudku slovenského soudu ubodala svého spolužáka Tomáše desítkami ran nožem a pak měla předstírat, že vraždil neznámý údržbář. Dívka tvrdí, že je nevinná, soudkyni ale nepřesvědčila. Jak zdůvodnila svůj verdikt?

Vražda, ke které došlo před rokem a půl na sídlišti Vlčince v Žilině byla brutální a nelítostná. Studentovi střední školy Tomášovi někdo zasadil až 50 ran dvěma noži. Podle dosud nepravomocného verdiktu, který si v pátek vyslechla teprve 17letá kamarádka oběti Judita, použila dívka proti mladíkovi dva nože a surovým a trýznivým způsobem do něj několik minut bodala s velkou intenzitou a prudkostí.

Sama Judita měla zranění na rukou a policii potom tvrdila, že ji napadl falešný odpočtář, před kterým se ji mladík prý snažil chránit. Její výpověď ale měla trhliny, které soudkyně i policie odmítla. „Výpověď o odpočtáři byla během hlavního líčení vyvrácena, znalci vyloučili přítomnost třetí osoby. Zranění na rukou si obžalovaná způsobila při útoku, nebo i sama, aby měla důkaz, že ona je obětí,“ prohlásila soudkyně podle Nového Času.

Nikdy ho neměla ráda

Otázka, proč k brutálnímu zločinu vlastně došlo, zůstává nezodpovězena. Také kvůli tomu, že Judita nadále trvána své nevině. Po vynesení rozsudku údajně šokovaně pohlédla na svého tátu Miloše, který byl jednání také přítomen, a ve tváři měla překvapení a paniku. Jak Nový Čas uvedl, když mladou ženu odváděli z jednací síně, neubránila se slzám.

Vražda nesla znaky neobyčejné brutality a advokát poškozených Ján Halagan tvrdí, že neexistují doklady o tom, že by Judita trpěla nějakou duševní poruchou, zabíjela ovšem v silném afektu. Nejspíš tomu napomohlo i to, že podle něj Tomáše nesnášela, jak řekl po procesu přítomným novinářům. „Nebyli s Tomášem dobří kamarádi, zprávy z telefonu odhalily, že ona Tomáše neměla ráda. Uvidíme, jak rozhodne odvolací soud,“ řekl rovněž podle Času Halagan.

Na některé případy nelze zapomenout. Šokující zločin, který otřásl celou zemí, to byla vražda malé Aničky. 

 

radsab ( 29. listopadu 2020 01:17 )

"Po*ral to advokát"...

miroslava13 ( 28. listopadu 2020 15:02 )

to je magorka. udělala bych jí to samé. boužel to nejde. to že nemám někoho ráda, ještě neznamená, že ho ubodám. to by nikdo z nás nezbyl.

Monikay ( 28. listopadu 2020 14:28 )

zajímalo by mně zda rodiče vědí jaká je pravda. jinak nikdo úplně normální snad toto neudělá, leda psychopat - 50 ran dvěma noži. jsem zvědavá na odvolací soud.

sacred10 ( 28. listopadu 2020 14:16 )

Téměř každý vrah tvrdí,že je nevinný,to je klasika.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání