Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sériový vrah zabil nejméně devět žen: Soud s ním neměl slitování

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
9. října 2020
14:26

Chlubil se svými penězi a lákal na ně ženy. Osud těch, které svolily, byl zpečetěn. Nigérijec Gracious David-West se doznal k patnácti krutým zločinům. Prokázali mu jich devět. Z rozhodnutí soudu bude oběšen.

Soud v jihonigerijském Port Harcourtu v pátek vynesl rozsudek smrti nad sériovým vrahem. Loni v hotelových pokojích zabil devět žen. Podle rozsudku bude oběšen. Jak uvedl zpravodajský server BBC, v Nigérii byl naposledy rozsudek smrti vykonán v roce 2016.

Šestadvacetiletý Gracious David-West své oběti, mezi nimiž byly i prostitutky, nejprve svázal a pak uškrtil. Jedna žena útok přežila, ale u soudu nesvědčila a není známo, kde se zdržuje.

David-West se přiznal hned na počátku vyšetřování a doznal i vraždy dalších šesti žen, ale za ty souzen nebyl, protože se nenašlo dost důkazů.

Rozsudek se týká devíti obětí, které muž zabil loni mezi červencem a zářím. Navzdory přiznání soudce trval na tom, aby se proces konal vzhledem k závažnosti zločinu. Vyšetřovatelé měli podezření, že je pachatelů víc.

Loni v září vraždy v téměř dvoumilionovém Port Harcourtu vyvolaly pozdvižení a lidé vyšli do ulic a dožadovali se objasnění případů.

David-West byl zatčen 19. září, krátce potom, co z města odjel. V tu dobu se na něj už policie zaměřila. Jedna z bezpečnostních kamer ho zachytila vycházet z hotelu a jeho fotografie se šířila po sociálních sítích. Ve svém rodišti v deltě Nigeru byl členem pouličního gangu. V Port Harcourtu využíval levné hotely, v nichž většinou nepoužívají bezpečností kamery. Oběti podle policie zřejmě lákal historkou, že je voják a může za jejich služby dobře zaplatit.

Video se připravuje ...
Další videa