Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hrad, v němž miliardář zavraždil svou milenku, našel svého kupce: V aukci se prodal za 32 mega!

Autor: rc - 
19. září 2020
09:49

Hrad z 16. století, v němž realitní magnát Peter Morgan (58) v roce 2016 brutálně zavraždil svou tehdejší milenku Georginu Symondsovou (†25), se prodal. Vzhledem k tomu, co se na pozemcích hradu odehrálo, byl k prodeji za minimální cenu. Nicméně záhadného kupce mrazivá minulost pozemku nezastrašila a za historickou nemovitost v aukci nabídl 1,1 milion liber (32 milionů Kč)!

V roce 2016 anglický Wales šokovala vražda Georginy Symondsové. Pětadvacetiletá žena byla zavražděna na historickém hradě Pencoed Castle, který vlastnil realitní magnát Peter Morgan. Stopy policisty zavedly právě k multimilionářovi Morganovi, jehož měla být Georgina milenkou a žít s ním v bungalovu blízko historického hradu. Poté, co ho policie zadržela, se Morgan k vraždě přiznal.

„Ano. Nevím proč, ale udělal jsem to,“ měl říci podle informací BBC vyšetřovatelům. Morgan později uvedl, že mu Symondsová vyhrožovala zveřejněním kompromitujících fotografií jeho rodině (Morgan byl tou dobou ženatý), pokud jí na účet nepřevede peníze. Navíc ji měl nechat bydlet v bungalovu bez nájemného. A taky měl zjistit, že kráska, která pracovala jako prostitutka, měla mít nového milence. Soud Morgana poslal za mříže na pětadvacet let.

Od brutální vraždy, která se na pozemku hradu z 16. století odehrála, uplynuly již čtyři roky a hrad byl znovu dán k prodeji. Kupní hodnota hradu v roce 2001 dosahovala 2,5 milionů liber (73 milionů Kč), ovšem Morgan ho nakonec koupil za 1,7 milionů liber (49 milionů Kč). Prodejci vzhledem k jeho temné minulosti hrad dali do aukce a očekávali, že se prodá za minimální cenu. Nicméně záhadný kupec, který o historické sídlo projevil zájem v aukci, ho nakonec i tak koupil za 1,1 milionů liber (32 milionů Kč)!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání