Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nebezpečný muž si vzal ženu jako živý štít! Policie zadržela mezinárodně hledaného kriminálníka

Autor: VaB - 
20. září 2020
18:13

Slovenská policie zadržela v Krompaších nebezpečného Afričana (49), na kterého byl vydán mezinárodní zatykač kvůli podezření z prodeje drog a vraždy. Při zatýkání v bytě použil ženu jako živý štít! 

Tak tohle Afričan z Ghany opravdu nečekal! Pro muže, na kterého byly vydány dva evropské zatýkací rozkazy, si došli takzvaní „kukláči“ ze slovenské policie. Muž se ukrýval v obci Krompachy, měl tady rodinné vazby. 

Slovenští policisté museli ale postupovat velice obezřetně. „Od svého zahraničního partnera měli informace, že jde o ozbrojeného, nebezpečného a násilného pachatele,“ uvedli policisté na facebooku. Zákrok prý proběhl rychle, muže to natolik zaskočilo, že přítomnou ženu použil jako živý štít.

Hrozí mu doživotí

Evropský zatykač na muže vystavilo Řecko, na jehož území došlo k trestné činnosti. Prvním činem, kterého se měl muž dopustit, byl nedovolený obchod s narkotiky a psychotropními látky. Jde o případ z roku 2012, muž byl pravomocně odsouzen na osm let.

V druhém případě jde o daleko závažnější činnost. Jde o vraždu a vraždu ve stádiu pokusu, v roce 2013 měl ve skupince osob ubodat jiného Afričana (†24) a dalšímu způsobit vážná zranění. Tady vystupuje jako obžalovaný. 

Techniku neobešel

Afričan neměl na Slovensku udělený pobyt, zdržoval se tam jen krátkou dobu. „Když se ho snažil zlegalizovat, tak oddělení cizinecké policie předložil falešný cestovní pas z Nigérie na jméno Chinenye Whyte Nzeogu. V této fázi sehrála klíčovou roli databáze Interpolu, jejímž prostřednictvím probíhá automatické prověřování otisků prstů nelegálních migrantů,“ popsali policisté.

Na základě výsledků z databáze pak policisté přišli na to, že je pas falešný a že jim ho předložila hledaná osoba. „Bez této databáze by nebylo možné odhalit jeho pravou identitu, což jen podtrhuje význam národních a mezinárodních databází,“ dodali. 

latecia ( 21. září 2020 03:04 )

Teda jaka zenska lezla na neco tak ...cernyho, odpornyho? Spina. ze se ty zenske niceho nestiti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání