Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mickey Mouse a Kačer Donald měli jít před soud: Ani jeden se nedostavil

Autor: ČTK - 
13. listopadu 2020
09:35

Před soudem v anglickém městě Stoke-on-Trent měli ve čtvrtek stanout nevšední obžalovaní. Alespoň podle seznamu projednávaných případů naplánovaných na tento den, který se objevil na internetových stránkách soudu. Figurovala na něm jména kreslených hrdinů, jako je myšák Mickey Mouse, jeho přítelkyně Minnie Mouse, či Kačer Donald. Byl to omyl, vysvětlil později soud podle serveru BBC.

Oblíbené postavy Walta Disneyho - Mickey, Minnie a Kačer Donald - se měli podle rozpisu objevit před soudkyní přesně v deset hodin ráno místního času. Po nich přišli na řadu další obžalovaní z říše amerických pohádek. Promíchali se zároveň se skutečně souzenými, z nichž někteří se měli soudu zúčastnit z vězení pomocí videopřenosu.

Zvláštního seznamu si všimla rozvodová právnička Leisha Bondová, která pak na twitteru spekulovala, zda je to vtip na rozloučenou nějakého zaměstnance v rámci jeho posledního pracovního dne.

Soudní služba Jejího Veličenstva později vysvětlila, že jména pohádkových postaviček se objevila na seznamu omylem v rámci testování nového počítačového systému, ve kterém eviduje případy. „Za chybu se omlouváme... Měli být vymazáni předtím, než byly seznamy zveřejněny," uvedl později úřad na twitteru.

frantacizek ( 13. listopadu 2020 12:32 )

Matos7 ( 13. listopadu 2020 12:21 )

Vivat Babiš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání