Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matku (†36) čtyř dětí roztrhali psi ze sousedství: Vrhlo se jich na ni 7 najednou!

Autor: ran - 
21. října 2020
13:24

Našli ji mrtvou jen tři dny před jejími 37. narozeninami. Vrhla se na ni rozzuřená smečka, byla na místě mrtvá. Svědci viděli, jak na maminku čtyř dětí útočí sedm, nebo dokonce osm psů, čtyři z nich už policie chytla. Prokuratura teprve bude rozhodovat, zda na někoho podá nějaké trestní oznámení.

Ruthie Mae Brownová (†36) zemřela po útoku zuřivé smečky ve městě Nauvoo v americkém státě Illinois. „Viděl jsem lidi pokousané od psa, viděl jsem psy útočit na lidi, ale nikdy jsem neviděl tohle,“ řekl k okamžiku nálezu těla pro web ABC 33/40 vyšetřovatel TJ Armstrong.

Policie zatím soudí, že s největší pravděpodobností útočili psi majitelů okolních nemovitostí. Jeden z nich se už přiznal ke dvěma z šelem, které v útoku figurovaly. Policie chytla čtyři z nich, chce pochytat i zbývající. Zvířata byla odvezena do speciálního zařízení. Podle Robin Johnsonové, jedné ze sousedek, jsou psi v okolí svou agresivitou přímo vyhlášení. „Je to děsný, viděla jsem je tady zaútočit i na jelena,“ řekla.

Na Johnsonovou také jednou už málem zaútočili. Zachránila ji tehdy prý hůl, se kterou chodí ven, a to, že zná „páníčka“. „Napřáhla jsem proti nim ten klacek a volala na ně jméno jejich majitele, to je od útoku odradilo, jinak by se mi tehdy stalo to samé, co teď tý paní. Jsou strašně agresivní, strašně,“ doplnila sousedka.

Až bude po pitvě určena přesná příčina smrti, prokurátor rozhodne, zda proti majiteli psů vznese obvinění. Okres, v němž k neštěstí došlo, nemá podle televize Local 12 uzákoněnou povinnost nasazovat psům obojky ani náhubky. Lidé ale volají po tom, aby úřady na majitele psů nebyly tak laskavé a bezpečnost lidí při pohybu po okolí se zlepšila.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání