Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva kumpáni několik hodin mučili kamaráda: Františkovo zmasakrované tělo hodili do řeky

Autor: ran - 
19. října 2020
19:40

Žilinská zahrádkářská kolonie se stala scénou brutální vraždy. Ačkoli umlátili svého kamaráda, vrazi se snažili soud přesvědčit, že jeden nevěděl, co činí, protože byl pod vlivem léčiv, a druhý vše dělal jenom ze strachu a z donucení. Soud ani jednomu neuvěřil a napařil oběma vysoké tresty odnětí svobody. 

V suterénu jedné z chatek v zahrádkářské kolonii v Žilině se sešli tři kamarádi. Neví se přesně, k čemu mezi Jozefem, Pavolem a Františkem došlo, ví se ale, jak jejich komunikace dopadla. František za ni zaplatil životem. Druzí dva muži ho podle soudu několik hodin trýznili. Aby zahladili stopy, vhodili pak zubožené tělo mrtvého Františka do řeky Váh, odkud ale po devíti dnech vyplavalo. 

Kolonie se nachází v žilinské městské části Považský Chlmec. K úděsným činům došlo v suterénu chatky, kde se tři muži sešli. Pitva ukázala, že František umíral několik hodin - na těle oběti napočítali přes 80 zranění. V neděli za brutální vraždu padl rozsudek, který zatím není pravomocný - Jozef si má odsedět 24 let, jeho kumpán 17. 

Podle informací webu Noviny.sk se první jmenovaný na místě odvolal. Před rozsudkem se Jozef hájí tím, že když muže trýznili, nebyl při smyslech. Znalecký posudek však vrahovu verzi o nepříčetnosti nepotvrdil. Jozefův kumpán skrze svoji obhajobu zase tvrdil, že se ho velmi bál, neodvažoval se tedy proti jeho počínání zasáhnout, a tak se na něm raději podílel. 

Video  Jozef a Pavol umlátili kamaráda a pak ho hodili do řeky. Dostali za to tresty 17 a 24 let odnětí svobody.  - Reprofoto TV JOJ
Video se připravuje ...
    

„Klient se k věci vyjádřil tak, že stále neví, proč to udělal. Byl pod vlivem léků,“ povídala Jozefova obhájkyně Anna Šeligová. „Šlo o brutální, několikahodinové působení násilí na tělo poškozeného. Což mělo v konečném důsledku fatální následky,“ zopakoval proti tomu nesmlouvavě pro web Noviny.sk prokurátor. Vypadá to, že Jozef se svým odvoláním prakticky nemá šanci uspět. 

marionek ( 19. října 2020 20:46 )

Oko za oko, zub za zub. Jedinym trestem milostnym by byla kulka do hlavy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání