Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nepochopitelný útok v nemocnici: Senior (†86) zemřel po ranách stojanem na infuze!

Brutální útok v nemocnici: Pacient v kómatu zemřel po ranách stojanem na infuze!
Brutální útok v nemocnici: Pacient v kómatu zemřel po ranách stojanem na infuze!  (Autor: profimedia)
Autor: jel - 
16. června 2020
21:14

Ve Fakultní nemocnici s poliklinikou v Žilině se začátkem týdne odehrál děsivý incident. Dvaadevadesátiletý muž, který v nemocnici ležel už delší dobu, zničehonic vstal z postele a stojanem na infuze praštil svého spolupacienta na pokoji, který byl v kómatu. Ten o několik hodin později zemřel.

„Z dosud nezjištěných důvodů udeřil infuzním košíkem svého spolupacienta na pokoji a způsobil mu poranění obličeje a zlomeninu nosu,“ uvedla pro TV Markíza mluvčí nemocnice Lenka Záteková. Podle všeho do pokoje vešel nemocniční kněz právě ve chvíli, kdy důchodce napadal muže v kómatu, kterému šel duchovní udělit poslední pomazání.

Kněz útočníka zpacifikoval a zavolal personál nemocnice. Případem se začala zabývat policie, podle mluvčí Jany Balogové však za smrt těžce nemocného pacienta v kómatu nenese vinu nikdo cizí. „Smrt 86letého kriticky nemocného paliativního pacienta na interním oddělení Fakultní nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žilině nezapříčinila jiná osoba,“ uvedla Balogová.

Agresor byl prý po incidentu zmatený a nic si nepamatoval. V nemocnici už ležel delší dobu a nic údajně nenasvědčovalo tomu, že by se mohl projevit takovýmto způsobem. „Mrzí nás, že došlo k takové situaci na našem oddělení a dovolujeme si vyjádřit soustrast,“ sdělila Markíze mluvčí nemocnice.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání