Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Luxusní vůz se rozpůlil o lampu: Řidiče hasiči našli až na zadním sedadle, zázrakem přežil

Autor: ran - 
19. října 2020
09:09

Velké štěstí v neštěstí měl řidič (33) luxusního vozu, který své auto rozmašíroval skoro na kaši o sloup veřejného osvětlení. Auto bylo v lampě doslova zaříznuté více než polovinou své délky! Pokud se muž ze svých vážných zranění vylíže, bude možná 15. října oprávněně oslavovat jako den, kdy se podruhé narodil.

Vážná dopravní nehoda se stala ve čtvrtek v Přístavní ulici v Bratislavě. Hasiči přijeli k osobnímu autu, které bylo na první pohled zcela na odpis. Vězelo podélně zapasované v lampě - ta ho prakticky rozřízla na dvě části.

Podle informací webu televize JOJ Noviny.sk řidič zřejmě nezvládl řízení a ve vysoké rychlosti se nešťastně potkal s bytelným sloupem. Lampa se ani nehnula, zato auto mohlo zamířit rovnou do lisu.

K překvapení zasahujících složek integrovaného záchranného systému byl řidič shledán živým. Náraz ho odmrštil na zadní sedadlo, odkud ho hasiči museli vyprostit s použitím hydraulických nůžek.

Nehodu jako první oznámil kolem projíždějící muž, který zaparkoval u krajnice, okamžitě běžel k sešrotovanému autu a zároveň už volal záchranku. Zůstal u zraněného řidiče, který s ním byl schopný komunikovat - byl při vědomí až do příjezdu profesionální pomoci.

Video  Auto zřejmě ve vysoké rychlosti narazilo do sloupu pouličního osvětlení, který luxusní vůz doslova rozpůlil.  - HaZZ Bratislavský kraj
Video se připravuje ...

Záchranáři muži museli dát infuzi rovnou v autě, než ho mohli vynést na nosítkách z vraku. „Vzhledem k vážným zraněním musel být uveden do umělého spánku, v kritickém stavu ho pak transportovali do jedné z bratislavských nemocnic,“ řekla mluvčí záchranářů Alena Krčová. Podle mluvčí nemocnice UNB Evy Klienské je „pacient po operaci a pod stálým dohledem ošetřujícího personálu.“

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání