Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická nehoda autobusu na Slovensku: Dva mrtví, desítky zraněných

Autor: ČTK, VaB - 
11. března 2020
13:19

Tragická nehoda na Slovensku! Při srážce mikrobusu a autobusu přišli o život dva lidé, dvě desítky se zranily. Jeden autobus skončil po srážce v příkopu. 

Dva lidé zemřeli a více než dvě desítky osob utrpěly zranění při noční srážce autobusu a mikrobusu na severu Slovenska. Informovala o tom dnes slovenská policie. 

Nehoda se stala na křižovatce ve městě Ružomberok. Při kolizi zemřel 26letý ukrajinský řidič mikrobusu a jeho spolujezdkyně. V mikrobusu cestovalo devět lidí včetně řidiče. V autobusu, který rovněž řídil ukrajinský řidič, bylo v době nehody 22 pasažérů.

Policie uvedla, že příčinu nehody vyšetřuje. Podle televize Markíza mikrobus po výjezdu z čerpací stanice nedal přednost ukrajinskému autobusu, který skončil mimo vozovku a před převrácením ho patrně zastavily stromy. Podle televize šlo o autobus na lince z Berlína na Ukrajinu.

Případy tragických nehod autobusů nejsou na Slovensku ojedinělé. Například loni v listopadu při srážce linkového autobusu a nákladního auta u Nitry na jihu Slovenska zemřelo 12 lidí.

offline ( 11. března 2020 16:26 )

Na Ukrajině zůstaly jen některé ženy, které každých 9 měsíců rodí novou pracovní sílu a lidi nad 70, jinak se Ukrajina demograficky přesunula do celé (Západní) Evropy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání