Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tragická nehoda na Semilsku: Při čelní srážce aut zemřela žena a bylo zraněno pět dětí!

Tragická nehoda na Semilsku: Při čelní srážce aut zemřela žena, pět dětí je zraněno. (ilustrační foto)
Tragická nehoda na Semilsku: Při čelní srážce aut zemřela žena, pět dětí je zraněno. (ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
1. března 2020
19:05

Při čelním střetu Škody Superb a dodávky na silnici 14 v Jilemnici na Semilsku zemřela mladá žena a sedm lidí utrpělo lehké až středně těžké zranění. Mezi nimi pět dětí a mladistvých. ČTK to v neděli řekl mluvčí krajské záchranné služby v Libereckém kraji Michael Georgiev. Řidič dodávky byl pod vlivem alkoholu, podle dosavadního zjištění policie zřejmě právě on přejel do protisměru. Silnice první třídy je v místě nehody zcela uzavřena. Policie odhaduje, že znovu zprůjezdnit se ji podaří až pozdě večer.

Tragická nehoda se stala v části Hrabačov v Jizerské ulici před 14:00. Mladá žena, spolujezdkyně ze superbu, zemřela na následky zranění na místě. „Několik desítek minut probíhala resuscitace, bohužel neúspěšná,“ uvedl Georgiev. V osobním voze cestoval ještě muž a dítě. „Oba byli při vědomí, reagovali, komunikovali. Transportovali jsme je letecky do Hradce Králové do fakultní nemocnice na traumacentrum,“ uvedl Georgiev. Jejich zranění se podle něj jeví jako lehčí.

V dodávce utrpěl lehké zranění muž a lehké až středně těžké čtyři lidé ve věku kolem 15 let. Jednoho z nich záchranáři vrtulníkem přepravili do pražského Motola, jednoho sanitou na traumacentrum do Hradce Králové a ostatní rozvezli do nemocnic v Jilemnici a Vrchlabí. Záchranáři měli na místě pět pozemních posádek a dva vrtulníky z Liberce a Hradce Králové.

Okolnosti nehody policie vyšetřuje. „Pravděpodobně to vypadá, že řidič dodávky vjel do protisměru,“ řekla ČTK mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Řidič dodávky podle ní nadýchal půl promile alkoholu. Z havarovaných vozů nemuseli hasiči nikoho vyprostit. Na twitteru uvedli, že provedli protipožární opatření a pomáhali s ošetřováním zraněných.

V Libereckém kraji se v neděli stala ještě jedna nehoda, při níž musel zraněné dítě transportovat do nemocnice vrtulník. Policie nehodu ze Zákup na Českolipsku šetří pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. „U objektu ležícího mimo pozemní komunikace došlo při couvání osobního vozidla ke střetu s dítětem. Dítě utrpělo zatím blíže nespecifikované zranění, se kterým bylo letecky transportováno do nemocnice v Ústí nad Labem. Policisté podrobili řidiče orientačnímu testu na drogy, který byl pozitivní,“ dodala Šrýtrová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání