Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Viktorka přišla při nehodě u Černožic o rodiče: Jak se bojovnici daří?

Autor: VaB, ČTK - 
20. října 2020
05:20

Rychlá jízda, nebezpečné předjíždění a pak tragický náraz. Petr N. (†26) jel ve svém sportovním BMW jako šílenec, srazil se ale s autem, ve kterém byla tříčlenná rodina. Profesionální řidič Radek (†40) a jeho partnerka (†30) na místě zemřeli. Jejich dcera Viktorka (4) jen zázrakem přežila. Kamarádi a kolegové Radka pro ni vybrali více než 110 tisíc korun! Jak se teď bojovnici daří?

Jedna nehoda malé Viktorce (4) změnila celý život. Při naprosto zbytečné a velmi tragické nehodě přišla o své rodiče. Viník Petr N. jel po silnici č. 33 u Černožic na Královéhradecku jako šílenec, když předjížděl ostatní auta.

Pak se čelně střetl se škodovkou, v níž jela Viktorka s Radkem a Janou. BMW začalo po nehodě hořet, motor z auta vyletěl o několik metrů dál. Všichni kromě Viktorky na místě zemřeli.

Malá holčička skončila vážně zraněná v nemocnici, tam bojovala o život. Policie později vyšetřování nehody odložila, jelikož viníka nešlo jakožto mrtvého stíhat.

Sbírka vynesla přes 100 tisíc

Radek byl řidičem kamionu. Jeho „kolegové od volantu“ proto založili sbírku, aby mohli Viktorku podpořit jejím výtěžkem. A sbírka přinesla své ovoce, zástupci spolku Naděje z kamionu proto mohli v sobotu 17. října Viktorce předat obrovský dar!

„Zřejmě si většina z vás vzpomene na tragickou nehodu, která se stala u Jaroměře, kde nezodpovědný řidič zabil rodiče malé Viktorky, ona sama nehodu přežila pouze zázrakem. Mezi lidmi, a nejen mezi profesionálními řidiči, se zvedla ohromná vlna solidarity, lidé malé Viktorce chtěli pomoci,“ uvedl Jirka Hučko, zástupce organizace.

Lidé posílali peníze ve velkém. „My těmto dárcům velice děkujeme, dnes jsme Viktorce a jejímu zákonnému zástupci, babičce, paní Jiřině, předali za naši organizaci dárkový certifikát na částku 113 390 Kč,“ doplnil Hučko.

Hravá a komunikativní slečna!

Viktorka se má po nehodě dobře. „Má tu nejlepší péči, jakou může dostat. Fyzicky snad následky po nehodě mít nebude, psychika je otázkou času. Je to velmi živá, hravá a komunikativní slečna,“ řekl Blesku Hučko.

Život jí pravděpodobně zachránil fakt, že měla jako jediná ze všech účastníků nehody pásy. „Ohledáním nehody na místě bylo zjištěno, že kromě dítěte nebyla ani jedna osoba připoutána bezpečnostním pásem,“ uvedla mluvčí Iva Kormošová. Na tomto smutném případu je tedy vidět, že jsou pásy důležité a dokáží zachránit život.

frantacizek ( 20. října 2020 13:26 )

bobeček..nebude si ani pamatovat objetí rodičů, jak je ještě malinká..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání