Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dcera bývalého prokurátora Veronika jde do vězení: Jako soudní úřednice prý prodávala kokain!

Autor: ran - 
16. října 2020
22:52

Na sedm let nepodmíněně odsoudil soud v Bratislavě Veroniku Š., dceru vysoce postaveného prokurátora, za prodej drog. Odsouzeni byli ještě další dva spolupachatelé, jeden z nich pracoval na ministerstvu spravedlnosti. Hlava organizované skupiny čtyř lidí je ale zatím stále na útěku.

Zatím nepravomocně odsouzená žena pracovala jako nižší soudní úřednice. Obžalovaná je od 24. srpna, soud pak začal 6. října. Už od března ale byla ve vazbě a postavena mimo službu. Spolu s ní jsou souzeni tři další lidé, kteří se všichni měli podílet na předmětné kriminální činnosti. Informace o případu přinesl web televize Markíza tvnoviny.sk.

Hlavou a oganizátorem skupiny byl Ladislav L., který je ale nyní na útěku před spravedlností. Kromě Veroniky Š. si ve čtvrtek trest vězení vyslechl i bývalý údržbář na ministerstvu spravedlnosti Jozef H. a partnerka organizátora skupiny Andrea F. Oba dostali po osmi letech za mřížemi. Dva z odsouzených se k činům přiznali, všichni tři pak si ponechali lhůtu na odvolání.      

Rozsudky byly uděleny za obzvlášť závažný zločin nedovolené výroby omamných a psychotropních látek, jedů a chemikálií, jejich držení a obchodování s nimi. Čtveřice se uvedené trestné činnosti měla věnovat od roku 2017 až do doby jejího odhalení. Slovenská Národní kriminální agentura (NAKA) během vyšetřování zasahovala celkem ve třech městech - v Bratislavě, Nitře a Záhoří.

Policie prováděla prohlídky a zajistila při nich slušné množství drog, jejichž celková hodnota se vyšplhala do mnoha tisíc euro. Kromě kokainu se jednalo také o marihuanu.

petr366 ( 17. října 2020 05:48 )

A komu to tak asi prodávali? Soudci na kokainu? Ani se nedivím po tom co tu předvádí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání