Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další rána pro missku Danielu: Smrtelná nehoda a teď zbourání nového domu!

Autor: ran - 
16. října 2020
15:37

Bývalá finalistka soutěže krásy a podnikatelka Kralevich jde z problému do problému. Poté, co v září pod koly jejího SUV zahynula nevinná oběť, přijde nyní zřejmě i o svůj podnik na březích bratislavského umělého jezera. Médiím sice tvrdila, že buď má všechna povolení, nebo žádné nepotřebuje, teď se však ukázalo, že stavba je zcela nelegální. Po několika měsících přetahování s majitelkou úřady nyní daly jasný pokyn k jejímu odstranění.     

Daniela Kralevich měla před necelým měsícem svým luxusním vozem smést na přechodu v Bratislavě vietnamskou studentku Linh (†18). Tragédie nejvíce poznamenala rodinu dívky, která měla ještě celý život před sebou, ale podepsala se i na samotné Kralevich, pod kterou  jako by se zem propadla.

Dříve aktivní žena, které bylo všude plno, se uzavřela do sebe, s nikým nemluví a s médii nekomunikuje, napsal slovenský deník Nový čas. K obvinění za zabití jí na krku přibyla další nepříjemná věc - úřady se jí chystají strhnout její stavbu, kterou si na černo vybudovala na tzv. Zlatých pískách v Bratislavě. Měla prý sloužit primárně matkám s dětmi a podnikatelka o zařízení s médii mluvila jako o něčem, co „zkulturní“ pobyt lidem na místní pláži.

Přírodní koupaliště, které vzniklo na místě bývalého štěrkopísečného lomu, je mezi obyvateli hlavního města velmi oblíbené. Podnikavá misska zřejmě v místě viděla „potenciál“, a tak si na kousku pláže postavila koncem roku 2019 nehloubenou stavbu s komerčním zázemím, o níž do médií mluvila jako o zcela legálním podniku. Pravda je, že se Kralevich snažila obcházet pravidla, neměla jediné povolení a stavba navíc nesplňuje asi základní věci. 

„Tato černá stavba ,soukromé pláže se zázemím‘ vyvolala velký rozruch a hněv veřejnosti, brání volnému průchodu po březích jezera, nemá jediné povolení, nesplňuje základní hygienické ani bezpečnostní požadavky,“ vyjmenoval pro deník starosta příslušné městské části Martin Chren.       

Ten také potvrdil, že je stavba potenciálně životu nebezpečná. Neproběhla u ní revize elektrických obvodů, terasa je zcela bez zábradlí a chybí k ní projekt požární ochrany, ačkoli je celá ze dřeva. Stavbu podnikatelka bude muset odstranit do 90 dnů od doby, kdy nabyde rozhodnutí úřadu platnosti.

Starosta Chren doplnil, že podnikatelka úřadům vlastně úplně obyčejně lhala. Tvrdila, že se podnik nevyužívá a že je soukromého rázu. Přitom ale do médií vesele vykládala, jak jsou zákazníci spokojení. Uvnitř stavby se navíc nacházela prodejna, občerstvení i cedule s cenami, což se z podstaty vylučuje s deklarovaným soukromým záměrem stavby.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání